🔥Tänk på att våra chokladprodukter lätt smälter vid temperaturer över 25°C🔥

Ekologisk sojasås 1 L

97,50 kr*

Priser inkl. moms, plus Leverans

  • Fermenterad kryddsås på sojabaserad soja
  • Ekologisk kvalité
  • Balanserad umamismak
  • För wokrätter, marinader eller som dipp
  • 1 liter-fördelsflaska
Mängd: Ekologisk sojasås 1 L
97,50 kr
1 020,00 kr
Sorte: Ekologisk sojasås 1 L
97,50 kr
115,00 kr

Fri frakt

Varan finns i lager, leveranstid 5-6 dagar

Bäst före-datum: 22.02.2025

Produktinformation Ekologisk sojasås 1 L

Föreställ dig att buddhistiska munkar för 5 000 år sedan inte skulle ha kommit på idén att jäsa sojabönor tillsammans med vatten. Vi hävdar att vi alla skulle ha gått miste om en hel del! Vare sig det gäller sushi på restaurang, sushi som du gör själv eller som marinad för tofu - utan sojasås skulle asiatiska rätter sakna det där lilla extra! Om du någon gång har tid att laga sushi själv har vi samlat några tips och tricks för dig här. Låter det för komplicerat för dig? Ekologisk sojasås passar också utmärkt som dressing i en poke bowl! Så, varsågod och köp sojasås nu!

Köp äkta sojasås i ekologisk kvalitet

Jäsning av sojabönor skapar den karakteristiska umamismaken. Processen kallas bryggning. Ja, precis som öl. Det krävs bara fyra ingredienser för att göra en bra sojasås: Soja, vatten, vete och salt. Okej, och så mycket tålamod. Bara jäsningen av såsen tar flera månader. Vad bra att vår soja redan är färdigbrygd och levereras i 1 liters format hem till dig! Förresten är ingredienserna i vår sojasås ekologiskt odlade, så så såsen har ekologisk kvalitet! Som ett alternativ till vår konventionella sojasås har vi också saltreducerad sojasås i vårt sortiment. Detta kan vara intressant för dig som vill minska ditt saltintag.

Mångsidig användning av sojasås i recept

Det är ofta inte lätt att autentiskt återskapa rätter från andra kök runt om i världen. Mest på grund av att du inte kan få tag på de fina utländska ingredienserna. Men vi tycker att det ofta räcker med en skvätt sojasås för att ge rätten den asiatiska touch som önskas. Oavsett om det är kinesiska wokrätter eller japansk ramen - med ekologisk sojasås har du en bit asiatisk semester på din tallrik. Men vår sojasås imponerar också i marinader och dressingar med sin kryddiga umamismak och sin rödljusbruna färg. Och glöm inte att den också smakar utmärkt i sig själv som dipp till sushi, sashimi etc. Beställ ekologisk sojasås nu i en 1 liters flaska med fördel!

Näringsvärde pro 100 g
Energi 306 /  73
Fett 0 g
varav mättade fettsyror 0 g
Kolhydrater 8.6 g
varav socker 3.7 g
Fiber 1 g
Protein 9.4 g
Salt 16.7 g
Produktnummer: SOJA_012
Ursprung Kina
Ursprung (tillverkning) Kina
Ekologiskt ursprung Jordbruk utanför EU
Innehåll 1 l
Tillverkare KoRo
EAN/GTIN 4260718293439
Datablad Specikation
Öko-Kontrollstelle & Bio-Herkunft
CN-BIO-154
Spår Förklaring av spårhänvisning
Frakt Leveranstid
Företag KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Förvaring Förvaras på en sval, torr plats, utom för ljus. Förvaras i kylskåp efter öppnandet.
Ingredienser 53,6 % vatten, 18 % SOJABÖNOR*, 14,4 % vete*, 14 % salt *från ekologiskt jordbruk
Allergener Inga andra allergener i enlighet med EU-förordning 1169/2011.
Bäst före-datum 22.02.2025
Produktbeskrivning Organic soy sauce
Fragen & Antworten: Ekologisk sojasås 1 L
100 ml av vår ekologiska sojasås innehåller 73 kcal. Men eftersom såsen inte är avsedd att drickas vill vi ge dig en mer förnuftig guide: En matsked (ca 10 ml) innehåller ca 7 kcal.
Vår sojasås tillverkas på traditionellt sätt. Detta innebär att endast fyra ingredienser får spela en roll i jäsningsprocessen: Soja, vete, vatten, salt. Ingredienserna till sojasåsen är ekologiskt odlade. Denna naturlighet hos ingredienserna återspeglas också i smaken: välsmakande, aromatisk, kryddig, men ändå naturlig och mild. Denna smak är särskilt god i asiatiska rätter, men även i dressingar och marinader.
Vår ekologiska sojasås är faluröd, men oroa dig inte - den är inte blyg! Du kan alltså klassificera den bland de lätta sojasåserna eftersom den, som jag nyss sa, ser faluröd ut och dessutom är tunn.
Vår ekologiska sojasås kommer från östra Kina. Sojasås har sitt ursprung i Kina, men används numera i många kök i asiatiska länder. I alla dessa länder - från Korea till Indonesien och Thailand - har olika typer av sojasåsar utvecklats. Särskilt sojasåserna från Kina och Japan används idag över hela världen och skiljer sig åt i recept, konsistens, färg och smak. Vår ekologiska sojasås är intensiv men mjuk, typiskt kryddig och full av karaktär.
Ja, det är inte för inte som vi kallar vår produkt för ekologisk sojasås. Vi garanterar att det som finns inuti är det som står på etiketten! Vår sojasås tillverkas av ekologiskt odlade ingredienser och är därför av ekologisk kvalitet. Visste du det? Eftersom vatten och salt inte odlas eller produceras som jordbruksprodukter kan dessa ingredienser inte bära en ekologisk stämpel.
Vi rekommenderar att du förvarar sojasåsen på ett svalt och torrt ställe och skyddar den mot ljus. Den ekologiska sojasåsen håller sig minst 24 månader i den ursprungliga förseglade PET-flaskan. När den har öppnats bör du förvara sojasåsen i kylskåp.
Det finns otaliga recept där sojasås ger rätt kryddning. Först och främst handlar det om rätter från olika asiatiska kök: alla nudel- och risrätter från wok, ramen eller sushi. Men umami i såsen ger också dressingar och marinader en kryddig ton som förstärker smaken av hela rätten. Kom dock ihåg att använda sojasås sparsamt, eftersom den är smakrik och salt. Om vanlig sojasås vanligtvis är för salt för dig kan du prova vår saltreducerade version.
Ja, eftersom vår sojasås tillverkas av de traditionella ingredienserna soja, vete, vatten och salt ingår allergenet i receptet. Om du lider av glutenintolerans eller celiaki är det bäst att söka läkarhjälp.
Prisutveckling "Ekologisk sojasås 1 L"

Så här har priset utvecklats över tid

Alle Angaben ohne gewähr!

0/5

0 Omdömmen

Andra har även kollat in