Blogg
I vår Food Journal hittar du allt du som en foodie behöver veta. Vi presenterar unika recept som vi har tagit fram i samarbete med talanger och KoRo-fans, och i våra intervjuer får du ny kunskap om hälsosam mat och om att starta företag.
Themen 34 Tags

Prisjustering - september 2023
Läs vårt blogginlägg om den prisjustering som sker idag, den 20 september 2023.

Uppgradering av mandelsmör: ekologisk mandel tonka cream
Exceptionellt välsmakande: det var vårt motto när vi utvecklade den ekologiska mandel-tonkakrämen. Vi skulle säga: målet uppnått, eftersom krämen är utsökt att skeda upp. För att uppnå detta har vi förfinat vår mandelkräm som smälter i munnen med en speciell ingrediens: tonkabönan. Ett riktigt insidertips i köket! Vi ska berätta för dig vad denna ganska okända krydda handlar om.

Blandning av bönor och ärtor: chips reloaded!
Flips, chips och nachos är riktiga klassiker för en pokerkväll eller en filmkväll med dina vänner! Det tycker vi i alla fall: Dessa tre godsaker funkar alltid, men ibland kan lite variation inte skada. Så ge dina smaklökar en överraskning och prova vår mix av rostade bönor och ärtor. Ta reda på allt du behöver veta här och få ett utsökt recept på toppen!

Lär känna: schwarzer Tahin
Ja, du läste rätt: svart tahini. De smarta KoRo-cheferna har nämligen upptäckt att det finns svarta och vita sesamfrön. Och eftersom vi inte lämnar någon sten ovänd tyckte vi att vi absolut var tvungna att prova tahini gjord på svarta sesamfrön. Resultatet: din nya favoritsesam.

En krispig, krämig dröm: Krispigt mandelsmör
Får vi presentera: Den nya stjärnan på nötsmörshimlen! Inte så konstigt, för vårt krispiga mandelsmör kombinerar det bästa av två världar!

Din nya pärla: vinägerpärlor
Ser det ut som kaviar? Det är det inte, men dessa små pärlor kommer att ta dig med på en mycket speciell resa: till Italien. Så packa din imaginära resväska och ge dig iväg! Här får du reda på allt du behöver veta om KoRos vinägerpärlor och dessutom ett utsökt recept för din nästa grillfest. Och vi lovar: Du kommer att känna dig som i Bella Italia!

Krympflation - när företag spelar spratt med förpackningsstorlekar
Inflationen följer med oss till snabbköpet: det känns inte bara som om allt är dubbelt så dyrt och kundkorgen bara är hälften så full. Det som vissa företag då gör kallas för krympflation. Innehållet krymper medan förpackningen förblir i samma storlek.

Våra energibollar - mindre förpackning, samma innehåll
Du känner till dem och älskar dem - våra energibollar. Oavsett om det är för mellanmål, för att stilla en liten hunger eller som ett gourmet-snack: de små bollarna gjorda av dadlar och med massor av läckra ingredienser som nötsmör, kakao eller cashewnötter är en riktig KoRo-klassiker. Som KoRo-kännare kanske du har lagt märke till att några av våra energibollar redan har nya förpackningar. Här förklarar vi varför detta kommer att ändras steg för steg för alla från och med nu:
Prisjustering - februari 2023
Öppenhet är en av de grundläggande principerna på KoRo. Därför vill vi förklara exakt hur och varför vi snart kommer att behöva höja några av våra priser:

KoRo x Our House by Deutsche Sporthilfe: Vi främjar förebilder!
Att stödja idrottare med deras projekt - det är där vi ser oss själva och sträcker ut en hand och några snacks till "Our House". "Our House" är ett Deutsche Sporthilfe-varumärke som gör ett förbannat coolt arbete. Vi pratade med projektledaren Lucas Flümann om "Our House", KoRo och förebilder.

Tillbaka till barndomen med ALL GOOD Cereal: knapriga frukostslingor utan raffinerat socker
KoRo Source, KoRo Café, KoRo Ice Cream, KoRo Frauenlauf - ja, KoRo är inte bara involverad i nötkreationer utan även i många andra projekt! Läs vidare för att ta reda på vad KoRo X ALL GOOD Cereal handlar om och tanken bakom "Organic Cereal Goodness".

Saaten-Knäckebrot
Detta krispiga knäckebröd är ett perfekt mellanmål mellan måltiderna. Det är dessutom så enkelt att göra. Ge det ett försök!
Vattenmelon "Tonfisk
Denna vattenmelon "tonfisk" ser väldigt mycket ut som riktig tonfisk. Låter ovanligt i början, men smakar väldigt bra. Om du vill ha ett veganskt tonfiskalternativ bör du definitivt prova det här receptet!

Glutamatskräcken eller "syndromet på den kinesiska restaurangen".
"Kinesiskt restaurangsyndrom" - ska det vara en medicinsk term? Till att börja med: Nej, det är det inte! Men hur fick då en anhopning av olika symtom detta namn? Här är en liten historia om glutamat.

KoRo prisjustering från och med den 8 augusti - KoRo svarar på ökade kostnader med en liten ökning för många produkter
Varför stiger priserna på KoRo? Vilka produkter påverkas? Och vad är nästa steg för KoRo-priserna? Du kan ta reda på detta och mer om vår prispolicy nedan.