Registrera dig på vårt nyhetsbrev och få 5% rabatt på nästa beställning! ✨

Blogg

I vår Food Journal hittar du allt du som en foodie behöver veta. Vi presenterar unika recept som vi har tagit fram i samarbete med talanger och KoRo-fans, och i våra intervjuer får du ny kunskap om hälsosam mat och om att starta företag. 

🗓 2024-02-26

Vi har något att fira: 10 år med KoRo

Det är dags för en historielektion om KoRo, för vi fyller 10 år! Och allt vi kan säga är: vi har haft ett och annat grått hår, men vi har fortfarande varit unga och vilda och vuxit mycket under åren. Det har hänt en hel del!

👤 Hannah Rieder

🗓 2024-02-14

Välj din perfekta dejt!

Att hitta rätt dejt är nästan lika svårt som att hitta den perfekta dejten. Valmöjligheterna är enorma! Även om vi bara kan hjälpa dig i begränsad utsträckning när du väljer partner, delar vi gärna med oss av vår mångåriga date-expertis. Ta en titt runt omkring och ta reda på allt om de olika egenskaperna och smakerna hos våra dadlar.

👤 Pia Bothe

🗓 2024-01-31

Varför KoRo-produkter är så goda: En titt bakom inköpsscenerna (del 2)

Undrar du någonsin hur vi på KoRo lyckas skapa så många läckra produkter? Det är vårt inköpsteam som gör det! Och de är upptagna varje dag med att smaktesta potentiella nykomlingar i vårt sortiment. För att få en titt bakom kulisserna har vi intervjuat vår inköpspraktikant Nusch, vår VD Piran och vår hållbarhetschef Christina i en bloggserie i tre delar! För inom varje område finns det hinder som produkten måste övervinna innan den hamnar i din varukorg!

👤 Pia Bothe

🗓 2023-09-20

Prisjustering - september 2023

Läs vårt blogginlägg om den prisjustering som sker idag, den 20 september 2023.

👤 Bejna Bazancir

🗓 2023-08-28

Uppgradering av mandelsmör: ekologisk mandel tonka cream

Exceptionellt välsmakande: det var vårt motto när vi utvecklade den ekologiska mandel-tonka-krämen. Vi skulle säga: målet uppnått, eftersom krämen är utsökt att skeda upp. För att uppnå detta har vi förfinat vår mandelkräm som smälter i munnen med en speciell ingrediens: tonkabönan. Ett riktigt insidertips i köket! Vi ska berätta för dig vad denna ganska okända krydda handlar om.

👤 Hannah Rieder

🗓 2023-08-22

Blandning av bönor och ärtor: chips reloaded!

Flips, chips och nachos är riktiga klassiker för en pokerkväll eller en filmkväll med dina vänner! Det tycker vi i alla fall: Dessa tre godsaker funkar alltid, men ibland kan lite variation inte skada. Så ge dina smaklökar en överraskning och prova vår mix av rostade bönor och ärtor. Ta reda på allt du behöver veta här och få ett utsökt recept på toppen!

👤 Christin Uthoff

🗓 2023-08-21

Lär känna: schwarzer Tahin

Ja, du läste rätt: svart tahini. De smarta KoRo-cheferna har nämligen upptäckt att det finns svarta och vita sesamfrön. Och eftersom vi inte lämnar någon sten ovänd tyckte vi att vi absolut var tvungna att prova tahini gjord på svarta sesamfrön. Resultatet: din nya favoritsesam.

👤 Hannah Rieder

🗓 2023-08-09

En krispig, krämig dröm: Krispigt mandelsmör

Får vi presentera: Den nya stjärnan på nötsmörshimlen! Inte så konstigt, för vårt krispiga mandelsmör kombinerar det bästa av två världar!

👤 Christin Uthoff

🗓 2023-08-09

Din nya pärla: vinägerpärlor

Ser det ut som kaviar? Det är det inte, men dessa små pärlor kommer att ta dig med på en mycket speciell resa: till Italien. Så packa din imaginära resväska och ge dig iväg! Här får du reda på allt du behöver veta om KoRos vinägerpärlor och dessutom ett utsökt recept för din nästa grillfest. Och vi lovar: Du kommer att känna dig som i Bella Italia!

👤 Christin Uthoff

🗓 2023-03-22

Krympflation - när företag spelar ett spratt med förpackningsstorlekar

Inflationen följer med oss till stormarknaden: inte nog med att det känns som om allt är dubbelt så dyrt och att varukorgen bara är hälften så full. Det som vissa företag då gör kallas krympflation. Innehållet krymper medan förpackningen behåller samma storlek.

👤 Hannah Rieder

🗓 2023-03-21

Våra Energy Balls - mindre förpackning, samma innehåll

Du känner till dem och älskar dem - våra energibollar. Oavsett om det är för mellanmål, för att stilla en liten hunger eller som ett gourmet-snack: de små bollarna gjorda av dadlar och med massor av läckra ingredienser som nötsmör, kakao eller cashewnötter är en riktig KoRo-klassiker. Som KoRo-kännare kanske du har lagt märke till att några av våra energibollar redan har nya förpackningar. Här förklarar vi varför detta kommer att ändras steg för steg för alla från och med nu:

👤 Natalie Wendt

🗓 2023-01-31

Prisjustering - februari 2023

Öppenhet är en av de grundläggande principerna på KoRo. Därför vill vi förklara exakt hur och varför vi snart kommer att behöva höja några av våra priser:

👤 Natalie Wendt, Biggy Le

🗓 2023-01-13

KoRo x Our House by Deutsche Sporthilfe: Vi främjar förebilder!

Att stödja idrottare med deras projekt - det är där vi ser oss själva och sträcker ut en hand och några snacks till "Our House". "Our House" är ett Deutsche Sporthilfe-varumärke som gör ett förbannat coolt arbete. Vi pratade med projektledaren Lucas Flümann om "Our House", KoRo och förebilder.

👤 Tara Rezaie Farmand

🗓 2023-01-13

Tillbaka till barndomen med ALL GOOD Cereal: knapriga frukostslingor utan raffinerat socker

KoRo Source, KoRo Café, KoRo Ice Cream, KoRo Frauenlauf - ja, KoRo är inte bara involverad i nötkreationer utan även i många andra projekt! Läs vidare för att ta reda på vad KoRo X ALL GOOD Cereal handlar om och tanken bakom "Organic Cereal Goodness".

👤 Natalie Wendt, Sanja Middeldorf

🗓 2022-11-02

Glutamatångest eller "den kinesiska restaurangens syndrom"

"Kinesisk restaurang syndrom" - är det tänkt att vara en medicinsk term? För det första: Nej, det är det inte! Men hur kom det sig att en anhopning av olika symptom fick detta namn? Här är en liten historia om glutamat.

👤 Tara Rezaie Farmand