Registrera dig på vårt nyhetsbrev och få 5% rabatt på nästa beställning! ✨
(0)

Vegansk tantanmen Automatisch übersetzt

Lätt 11 december 2023
Vorbereitungszeit:
10 Min.
Tillagningstid
30 Min.

Omfamna den kalla årstiden med denna veganska, hjärtvärmande ramensoppa. Vår ramenbuljong gör det möjligt.

2 msk Jordnötssmör eller tahini
2 msk Risvinäger
1 msk Krispig chiliolja
70 g KoRo sojastrimlor fina
1,5 tsk riven vitlök
1,5 tsk riven ingefära
2 msk Sojasås
1 Doubanjiang (kinesisk kryddig bönpasta), alternativt gochujang eller sambal oelek
1 glas KoRo Ramen buljong (720 ml)
250 ml Sojadryck
2 Baby pak choi, halverade på längden
400 g färdigkokta ramen-nudlar
2 Salladslök (endast den gröna delen), finskivad
1 stort noriark, skuret i 4 fyrkanter
1 skvätt Krispig chilifrukt som garnering
  • Steg 1/6

    Blanda alla ingredienser till basen (jordnötssmör, risvinäger och krispig chiliolja) i en skål.

  • Steg 2/6

    Blötlägg sojastrimlorna en kort stund i lite kokande vatten och sila bort överflödigt vatten.

  • Steg 3/6

    Fräs ingefära och vitlök kort i lite olja i en kastrull, tillsätt sojastrimlorna och fräs i 2-3 minuter. Red av med sojasås och eventuellt sherry eller vin, rör ner doubanjiang, låt sjuda en kort stund och ställ åt sidan.

  • Steg 4/6

    Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Halvera pak choi och lägg i kokande vatten i ca 1 minut. Lägg båda åt sidan.

  • Steg 5/6

    Värm ramenbuljongen i en kastrull och tillsätt sojadrycken. Häll sedan i skålen med basen och rör om väl. Tillsätt nudlar och pak choi och lägg sojanudlarna ovanpå.

  • Steg 6/6

    Garnera med salladslök och sesamfrön.

Vad andra har sagt om Vegansk tantanmen

0/5

0 Omdömmen


Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande