Ingredienser
- Mjöl: 140 g
- Kakaopulver, kraftigt avoljat: 20 g
- tesked bakpulver: 1/2 tsk
- tesked bakpulver: 1/2 tsk
- salt: 1 nypa
- krossade linfrön: 1 msk
- Kokosblommigt socker: 100 g
- Havredryck: 80 ml
- Kokosnötsyoghurt: 60 g
- Kokosolja: 30 g
- Bourbon vaniljpulver: 1 tsk
- Glasyr:
- Ekologisk kokosolja: 1 bit
- Chokladdroppar med xylitol: 75 g
- Toppings:
- Rostadekokoschips
- Kakaonibs
- Jordnötssmör
Tillagning
Steg 1
Förvärm ugnen till 180 grader (över- och undervärme) och smörj en munkform med kokosolja.
Steg 2
Förbered först linfröägget genom att blanda en matsked krossad linfrö med tre matskedar varmt vatten.
Steg 3
Blanda kokosblomsocker, kokosyoghurt, kokosolja och vaniljpulver i en skål.
Steg 4
Blanda mjöl, kakaopulver, bakpulver, bakpulver och salt i en annan skål.
Steg 5
Blanda de våta ingredienserna med de torra ingredienserna, tillsätt linfröägget och blanda väl - smeten kommer att vara mycket tjock.
Steg 6
Häll smeten i munkformarna och grädda i ugnen i 10 minuter.
Steg 7
Låt dem svalna och förbered glasyren genom att smälta chokladdropparna tillsammans med kokosoljan över vattenbad.
Steg 8
Doppa toppen av munkarna i glasyren och dekorera med valfria toppings.