Lätt
5 december 2019
Vorbereitungszeit:
30 Min.
Tillagningstid
20 Min.
Gräddning / tillagningstid:
10 Min.
Denna läckra wok är rik på vitaminer och protein.
-
Steg 1/11
Tvätta riset med kallt vatten.
-
Steg 2/11
Skala vitlöken och skär den i fina strimlor.
-
Steg 3/11
Skär sockerärtorna och paprikorna i bitar.
-
Steg 4/11
Tvätta, torka och skär kycklingköttet. Krydda med salt och peppar efter smak.
-
Steg 5/11
Skölj och låt rinna av bambuskotten och blanda 100 ml grönsaksbuljong enligt anvisning.
-
Steg 6/11
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
-
Steg 7/11
Tillsätt rapsoljan i woken (eller en stor stekpanna) tillsammans med vitlöken och fräs.
-
Steg 8/11
Tillsätt kycklingen och stek kort tills den är varm.
-
Steg 9/11
Sänk värmen, tillsätt grönsakerna och fräs i 3 minuter.
-
Steg 10/11
Tillsätt buljong, kokosmjölk, currypasta och sojasås och rör ihop allt.
-
Steg 11/11
Låt sjuda i ca 10 minuter.
Vad andra har sagt om Wokrecept med kyckling och sockerärtor