Den söta och mogna jackfrukten har länge använts i sina ursprungsländer som en fruktig efterrätt eller ätits i rostad form som chips. För att kunna användas som köttsubstitut måste frukten skördas när den är omogen. Fruktköttets neutrala smak kan underbart förhöjas med hjälp av kryddor eller marinader.
-
Steg 1/7
Skala potatisen och skär den i tunna strimlor.
-
Steg 2/7
Lägg potatisstrimlorna i en skål och krydda med olivolja, salt och peppar.
-
Steg 3/7
Fördela potatisstrimlorna på en bakplåt och baka i ugnen vid 220 °C i ca 30 minuter.
-
Steg 4/7
Hetta upp en stekpanna med olivolja på medelvärme och tärna löken.
-
Steg 5/7
Tillsätt jackfrukt, salt, peppar, paprikapulver och vatten och fräs i ca 10 minuter.
-
Steg 6/7
Ta ut potatisstrimlorna ur ugnen, fördela jackfrukten och osten över dem och grädda i ugnen i ytterligare 10 minuter.
-
Steg 7/7
Servera därefter.
Vad andra har sagt om Potatisstrimlor med jackfrukt