Produktinformation Rostade kikärtor, BBQ-krydda 1 kg
Du kan inte få tillräckligt med snacks under ditt Netflix-maraton? Vem kan det egentligen, fast idag kan du hålla chipspåsen stängd: rostade kikärter är vårt nya alternativ till konventionella snacks.
En ny version av det beprövade och testade
Kikärter har blivit allt vanligare i våra kök de senaste åren. Vi använder dem till läckra kikärtscurries, falafel och hummus. Det är svårt att föreställa sig en vegetarisk och vegansk kost utan de runda baljväxterna, som är fulla av goda näringsämnen. Som proteinkälla är kikärter också populära bland idrottare. Även om vi nyss börjat hylla dem, så har kikärter varit kända i 10 000 år. I Turkiet är kikärter en av de grundläggande ingredienserna i matförrådet; ett traditionellt mellanmål är till exempel rostade kikärter som kallas leblebi. Hur häftigt är inte det, tänkte vi och introducerade rostade kikärter - bättre sent än aldrig - i vår webbutik.
Alla goda ting är tre
Du kan köpa våra rostade kikärter i två andra läckra smaker:
Rostade kikärter, salt och peppar
De har alla rostats och sedan förädlats med olika kryddor. Som alltid undviker vi medvetet att tillsätta socker, konstgjorda färgämnen och konserveringsmedel. Vår originalsort: "Rostade saltade kikärter" består därför bara av tre ingredienser. Våra rostade kikärter är ett proteinrikt mellanmål för mellanmål eller en krispig topping till sallader, skålar eller soppor. Prova dig fram med vår nya snackfavorit - men var försiktig: se upp för att bli beroende! Beställ dina rostade kikärter nu!
Näringsvärde | pro 100 g |
---|---|
Energi (i kj/kcal) | 1769 / 422 |
Fett | 15 g |
varav mättade fettsyror | 1 g |
Kolhydrater | 45 g |
varav socker | 4 g |
Fiber | 15 g |
Protein | 19 g |
Salt | 1 g |
Produktnummer: | KICH_002 |
---|---|
Ursprung | Kikärtor (USA), Solrosolja (Spanien) |
Ursprung (tillverkning) | Spanien |
Innehåll | 1 kg |
Tillverkare | KoRo |
EAN/GTIN | 4260654782141 |
Datablad | Specikation |
Spår | Förklaring av spårhänvisning |
Frakt | Leveranstid |
Företag | KoRo Handels GmbH Hauptstraße 26, 10827 Berlin |
Förvaring | Förvara torrt, svalt och undan ljus |
Ingredienser | 81 % kikärter, solrosolja, kryddberedning (salt, kryddor [vitlök, lök, paprika], arom [hydrolyserat majsprotein, jästextrakt], maltodextrin, torkat tomatpulver, glukossirap, surhetsreglerande medel: citronsyra, rökarom, färgämne: paprikaextrakt). |
Allergener | Kan innehålla spår av GLUTEN, JORDNÖTTER, SOJA, MJÖLK (LAKTOS), NÖTTER och SESAM |
Bäst före-datum | 15.12.2022 |
Produktbeskrivning | Kikärtor med BBQ-smak |
Press & återförsäljare | Ladda ner produktbild |

Kikärtscurry med couscous
Kikärtscurry med couscous, med den här veganska rätten kan du definitivt få poäng på nästa middag med dina vänner!

Rostade jordnötter sötsalt
Kombinationen av sött och salt är helt enkelt oslagbar. Det här mellanmålet med rostade jordnötter är veganskt, sockerfritt och oemotståndligt.

Minestrone sallad recept
En färgglad sallad som påminner om den italienska klassikern minestrone.
Varieties & Origin

Relatively round, large, and smooth, Kabuli chickpeas are golden/beige, and are grown mostly in the Mediteranean area, South America, and South East Asia. Most of the chickpeas we consume in Europe are of this variety. They have a gentle and nutty taste.
Land | Tonnen |
---|---|
Indien | 9075000 |
Australien | 2004000 |
Myanmar | 526772 |
Äthiopien | 473570 |
Türkei | 470000 |
Russland | 418646 |
Pakistan | 330000 |
USA | 313210 |
Iran | 271487 |
Mexiko | 188929 |
Tansania | 108136 |
Kanada | 95600 |
Argentinien | 74001 |
Spanien | 56498 |
Jemen | 52709 |
Syrien | 52254 |
Israel | 36300 |
Italien | 33541 |
Bulgarien | 32383 |
Algerien | 29336 |
Marokko | 25364 |
China | 15626 |
Sudan | 11886 |
Népal | 10969 |
India is one of the main producers of chickpeas; in 2017, 67% of the world harvest came from India. No wonder, since these protein-rich legumes are a staple in India. Other important growing areas are Australia, Myanmar, Ethiopia, and Turkey. The 10 largest producers bring in 92% of the world crop, and in 2017 more than 14 million tons of chickpeas were produced worldwide.
Herstellung

Kichererbsen bevorzugen ein warmes Klima und viel Sonnenschein. Da sie außerdem mit wenig Wasser auskommen, werden Kichererbsen hauptsächlich in subtropischen Gebieten angebaut, wo sich der Anbau entsprechend unkompliziert gestaltet. Indien und Australien sind weltweit führend in der Produktion.

Die Kichererbse ist eine einjährige krautige Pflanze. Je nach Sorte kann sie eine Höhe von 40 Zentimeter bis hin zu einem Meter erreichen. In ihrer Blütezeit bilden sich weiße, lilafarbene oder dunkelrote Blüten an ihren langen Stielen. Pro Pflanze entwickeln sich meist zwei ungleich große Samen. Das sind die uns bekannten Kichererbsen.

Rund 10.000 Jahre reicht die Geschichte der Kichererbse zurück. Jahrtausend alte Funde belegen ihren jungsteinzeitlichen Anbau in Teilen der heutigen Türkei, wo sie bereits damals als Nahrungsmittel verwendet wurde. Erst sehr viel später verbreitete sich die Pflanze auch in Europa. Insbesondere in Griechenland und Italien lässt sich ihr Anbau als Nutzpflanze bereits vor vielen tausend Jahren nachweisen.

Die Herstellung gerösteter Kichererbsen ist an die traditionelle Leblebi-Produktion angelehnt. Nach dem Aussortieren, Reinigen und Einweichen werden die Kichererbsen dabei einer mehrstufigen Wärmebehandlung unterzogen. Nach einer Ruhepause beginnt die eigentliche Röstung der dehydrierten Kichererbsen. Je nach gewünschter Geschmacksrichtung werden für den knusprigem Snack unterschiedliche Gewürze verwendet.

Durch die Röstung haben die Kichererbsen ihr Aroma und eine gelblich-bräunliche Farbe erhalten. Bei unseren gerösteten Kichererbsen verzichten wir bewusst auf Zuckerzusatz und künstliche Farb- oder Konservierungsstoffe. Geröstet und gesalzen landen unsere Kichererbsen in der Vorteilspackung und sind bereit für Deinen crunchigen Filmeabend.
Så här har priset utvecklats över tid
Alle Angaben ohne gewähr!
Logga in
Krunch
Very tasty. Harder to stop eating em. Very good.
Läckert
Ett supergott mellanmål
Till din växtbaserade apero.
Kikärter som knastrar under tänderna och som smakar grillat omg!!!❤
Läckert men saknar lite pepp
Mycket god men bbq-smaken kunde vara mer intensiv.
Gärna igen
Krispig och härligt kryddad. Även här var den låga sockerhalten viktig för mig.
Om du vill äta utan dåligt samvete är rostade kikärter det rätta valet!
Först och främst är förhållandet mellan pris och prestanda oslagbart. Det är ett annorlunda mellanmål för mellanmål. För mig personligen skulle de kunna vara mycket kryddigare. Men på det hela taget är det en solid produkt.
Lecker
Immer im Salat, lecker.
oätliga
Hej, kikärterna är tyvärr oätliga. De smakar som om de är mycket, mycket gamla. Utgångsdatumet är långt ifrån över. Tyvärr var jag tvungen att kasta dem. Det är synd, jag tyckte att idén med kikärter som ett salt mellanmål inte var dålig.