Registrera dig på vårt nyhetsbrev och få 5% rabatt på nästa beställning! ✨
(0)

Vitkålsklyftor med citrusdillöverdrag Automatisch übersetzt

Lätt 21 november 2023
Vorbereitungszeit:
5 Min.
Tillagningstid
20 Min.

Du står i snabbköpet och har bara en sak i huvudet: Köp säsongens grönsaker. Bra idé, tänker du, när du bara hittar potatis, kål och lök på hyllan - för hemlagad mat är inte riktigt din grej. Vi ska försöka övertyga dig om motsatsen. Med dessa recept visar vi dig hur otroligt goda hemodlade vintergrönsaker kan vara.

1 liten vitkål
1 Saft av en apelsin
1 färgglad färsk dill
2 msk veganskt honungsalternativ
2 msk Olivolja
1 Nypa Salt
1 Nypa Peppar
  • Steg 1/5

    Förvärm ugnen till 200 °C och klä en bakplåt med bakplåtspapper.

  • Steg 2/5

    Hacka dillen, lägg den i en skål med alla andra ingredienser till marinaden och blanda allt väl.

  • Steg 3/5

    Halvera kålen och skär sedan stora triangulära klyftor längs stjälken så att strukturen förblir intakt och bladen inte faller sönder.

  • Steg 4/5

    Lägg vitkålsklyftorna på bakplåtspappret och pensla dem generöst med marinaden.

  • Steg 5/5

    Nästa steg är att vänta: sätt in kålklyftorna i ugnen i ca 20 minuter tills de är gyllenbruna och lite krispiga. Passar utmärkt till potatisgratäng!

Vad andra har sagt om Vitkålsklyftor med citrusdillöverdrag

0/5

0 Omdömmen


Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande