Registrera dig på vårt nyhetsbrev och få 5% rabatt på nästa beställning! ✨
(0)

Rostad blomkålssoppa med brynt mandelsmör Automatisch übersetzt

Lätt 22 november 2023
Vorbereitungszeit:
10 Min.
Tillagningstid
40 Min.

Får vi presentera: Din nya favoritsoppa för kalla dagar och regnigt väder! Värmer dig bättre än någon mysig filt någonsin kan göra - vi lovar!

800 g Blomkål (en medelstor blomkål)
45 ml Rapsolja
200 g Potatis
1 Lök
1 Vitlöksklyfta
30 g Vegetabilisk buljong
1 l Vatten
3 msk brun mandelmassa + ytterligare mandelmassa som topping
0,25 tsk Muskatnöt
  • Steg 1/8

    Förvärm ugnen till 210 grader.

  • Steg 2/8

    För det första måste du förbereda blomkålen. För att göra detta, separera blommorna från stjälken. Du kan också använda stjälken, men skär av de träiga delarna generöst och tärna resten. Tvätta sedan allt kort och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper.

  • Steg 3/8

    Häll 30 ml av oljan över blomkålen och ställ in i ugnen i 30 minuter.

  • Steg 4/8

    Tärna lök och vitlök och fräs i en hög stekpanna med resten av oljan.

  • Steg 5/8

    Skala potatisen och skär den i tärningar. Tillsätt vatten, grönsaksbuljong och potatis i kastrullen och låt allt sjuda tills potatisen är mjuk.

  • Steg 6/8

    När blomkålen är fin och krispig tar du ut den ur ugnen och tillsätter den i buljongen. Tillsätt också mandelsmöret. Detta kommer att göra soppan superkrämig och smaka lite sött och mycket nötigt. Det passar perfekt med de rostade smakerna i blomkålen!

  • Steg 7/8

    Därefter kan du mixa alla ingredienser så fint du vill och fördela på tallrikarna.

  • Steg 8/8

    Tillsätt lite mandelsmör som topping och njut!

Vad andra har sagt om Rostad blomkålssoppa med brynt mandelsmör

0/5

0 Omdömmen


Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande