Registrera dig på vårt nyhetsbrev och få 5% rabatt på nästa beställning! ✨
(0)

Rispudding med hasselnötter Automatisch übersetzt

Medel 6 juli 2019
Vorbereitungszeit:
10 Min.
Tillagningstid
20 Min.
Gräddning / tillagningstid:
15 Min.

Rispudding med hasselnötter och körsbär? Ja, och gärna med choklad på toppen!

1 Växtdryck
3 msk Rått rörsocker
280 Risgrynsgröt
40 g Smör
200 Körsbär
150 ml Vatten
40 Hasselnötter
2 tsk Hasselnötspuré
2 tsk Karamellsirap
  • Steg 1/7

    Häll grönsaksdrycken i en stor kastrull, rör ner rårörsockret och koka upp blandningen.

  • Steg 2/7

    Tillsätt rispuddingen, koka upp en kort stund och koka sedan på svag värme under omrörning i ca 20 minuter.

  • Steg 3/7

    Ta bort rispuddingen från värmen och låt den svälla i ytterligare 15 minuter tills önskad konsistens uppnåtts.

  • Steg 4/7

    Smält smör, hasselnötspuré och karamellsirap i en liten kastrull. Ställ sedan åt sidan.

  • Steg 5/7

    Tvätta och kärna ur körsbären. Koka upp vatten och socker i en annan kastrull. Tillsätt körsbären. Låt vattnet avdunsta under omrörning.

  • Steg 6/7

    Häll rispuddingen i en djup tallrik, häll över hasselnötssåsen och körsbärskompotten och dekorera med hackade hasselnötter och färska körsbär.

  • Steg 7/7

    Tips: Du kan också använda lite choklad som topping, som smälter i den fortfarande varma rispuddingen.

Vad andra har sagt om Rispudding med hasselnötter

0/5

0 Omdömmen


Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande