Registrera dig på vårt nyhetsbrev och få 5% rabatt på nästa beställning! ✨
(0)

Bröd med havremjöl Automatisch übersetzt

Svårt 1 mars 2020
Vorbereitungszeit:
10 Min.
Tillagningstid
55 Min.

Det finns nästan oändligt många kombinationsmöjligheter när man bakar bröd, men har du någonsin bakat med havremjöl? Gör det då, för du får ett underbart mjukt och fluffigt bröd med det. Vi säger: prova definitivt!

350 g Vetemjöl (typ 405)
3 msk Solrosfrön
1 tsk Salt
1 tärning färsk jäst
1 msk Havregryn
450 ml Vatten
  • Steg 1/7

    Lös upp jästen helt i vattnet under omrörning.

  • Steg 2/7

    Tillsätt mjöl och salt och knåda allt till en deg.

  • Steg 3/7

    Tillsätt solrosfrön.

  • Steg 4/7

    Låt degen stå övertäckt på en varm plats i ca 3 timmar.

  • Steg 5/7

    Häll först havregryn i formen och häll sedan den klibbiga smeten över.

  • Steg 6/7

    Värm ugnen till 220 °C över-/undervärme och låt brödet jäsa i formen en stund.

  • Steg 7/7

    Grädda brödet i ugnen i ca 50-55 minuter.

Vad andra har sagt om Bröd med havremjöl

0/5

0 Omdömmen


Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande