Registrera dig på vårt nyhetsbrev och få 5% rabatt på nästa beställning! ✨
🗓 2018-08-29 👤 Florian Schwenkert

Björnbärs- och chiapudding med makadamianötkräm

Björnbärs- och chiapudding med makadamianötkräm


Om du gillar att din frukost är fruktig och bärig och samtidigt nötaktig och söt kommer du att älska det här receptet. Chia-pudding behöver inte vara tråkig - tvärtom finns det många olika sätt att variera den på. Smaken av de små superfood-fröna kan piffas upp rejält med några björnbär. I kombination med en krämig, nötaktig macadamia dadelpuré blir puddingen helt enkelt himmelsk! Oavsett om det är till frukost eller som efterrätt kommer dessa små burkar att gå hem överallt!


Ingredienser för 2 små burkar:

Chia-pudding med björnbär:

  • 3 msk chiafrön
  • 225 ml (filtrerat) vatten
  • 2 msk björnbärspulver eller 250 g färska björnbär
  • 1 tsk lönnsirap (alternativt annat sötningsmedel)

Macadamia dadelkräm:

Förberedelse:

  • Förbered först chia-puddingen. Blanda chiafrön, vatten, björnbärspulver och lönnsirap väl i en skål. (Om du använder färska bär i stället för pulver, mixa dem först till puré och minska mängden vatten till 150 ml).
  • Låt fröna ligga i blöt i 15 minuter och rör om då och då för att undvika klumpar.
  • Förbered helst chiapuddingen på kvällen så att den kan dra över natten i kylen.
  • För att göra macadamia dadelkrämen, blanda de nödvändiga ingredienserna i en mixer tills du har en homogen, krämig blandning.
  • Lägg sedan upp björnbärs- och chiapuddingen och makadamia-dadelkrämen i två lager i glasen. Färska bär ser särskilt vackra ut som topping.

Carina skapade detta fantastiska recept för oss, tack så mycket! Carina är en vegansk matbloggare från München och en veterinär med hjärta och själ. Oavsett om hon är hemma i köket eller ute i naturen är hon aldrig utan sin kamera på fritiden. Hon har också en förkärlek för kreativ matlagning och matstyling. Ta en titt på hennes kanaler och upptäck fler delikatesser.

Instagram: fan_tasty_c

Blogg: fan_tasty_c


Matchande produkter