Produktinformation Sukari Rotab dadlar 500 g
“Sweets for my Sweet, Sukari for my Honey!” Denna sång från 70-talet kunde också låta så här, för att det arabiska ordet “sukari” betyder i figurativ mening “socker”. Vid sidan av dadel-drottningen, Medjool-dadeln, och den söta dadel-prinsessan, Deglet Nour-dadeln, är våra Sukari rotab-dadlar den charmige prinsen. Varför? Våra Sukari rotab dadel bedårar med sin unika sötma och krämiga konsistens. Den är ett fantastisk frukt-snack och en mer fantastisk godsak på mysiga filmkvällar. Köp 500 g smakliga Sukari rotab-dadlar nu!
Vad är det som är så speciellt med Sukari rotab dadlar?
Sukari rotab-dadelpalmen känner sig hemma i Saudiarabien. De kägelformade Sukari-dadlarna växer i druvformiga ställningar och kan skördas efter 5-6 månaders mognad. Skörden sker vanligtvis mellan oktober och november. Men vad är det som gör Sukari rotab så unik nu? Den lilla, mörk- till ljusbruna dadel övertygar med sin ojämförliga sötma. I kombination med sin mjuka konsistens kan dadeln ge varje smoothie, varje müsli och varje sallad den där speciella känslan. Och om du vill avstå från sötsaker mellan måltiderna kan du belöna dig själv med en Sukari dadel, för den är ju en frukt.
Mångfaldiga användning av dadlar
Söt, sötare, dadlar! Tack vare deras sötma är dadlar en fruktig alternativ till vanligt godis. Du kan mumsa våra halvtorkade Sukari rotab dadlar direkt från påsen. Men om du tar ut kärnorna, lägger de i blöt och gör dem till puré, så kan du använda de till matlagning och bakning. Och om du behöver sötma lite snabbare, så kan du också ta vårt ekologiska dadelsocker, vår dadelpasta och vår ekologiska dadelsirap. Dadlar kan också användas till att göra en dadel-doppa eller dadel-sylt, till smoothies, tårta, brownies och proteinbars. Du kan trolla fram läckra praliner med dadlar, mandlar, bourbon-vanilj, kakaopulver och en nypa salt. Som du kan se är de söta frukterna tusenkonstnärer i ditt kök. Ett litet tips: som vanlig hittar du i vår Food Journal många recept med dadlar som du och din gourmet-gom kan prova.
Köp Sukari rotab dadlar online hos KoRo
Har vi väckt din aptit för sukari rotab-dadlar? Den söta, mjuka dadeln är helt enkelt en ren njutning. När de väl är urkärnade kan du låta ditt begär få fritt spelrum och baka eller laga mat med dem - eller, som sagt, bara njuta av dem direkt ur påsen. Beställ Sukari rotab-dadlar i 500 g förpackning online nu och njut av den naturliga sötsaken!
Produktnummer: | DATT_007 |
---|---|
Innehåll | 0.5 kg |
Tillverkare | KoRo |
EAN/GTIN | 4255582810141 |
Datablad | Specikation |
Spår | Förklaring av spårhänvisning |
Frakt | Leveranstid |
Etikettanmärkning | Ingredienser, näringsvärden och förpackningar kan variera. För korrekt information, se produktbeskrivningen. |
Sukari Rotab dadlar 500 g | Aseel dadlar utan kärna, KoRo, 13,34 kg | |
Kommentarer | ||
Pris | 94 kr* | 501 kr* |
Artikelnummer | DATT_007 | ASEEL_001 |
Innehåll | 0,5 kg | 13,34 kg |
Grundpris | 188 kr* / 1 kg | 38 kr* / 1 kg |
Herkunftsländer | - | - |
Energie (kcal) | - | - |
Ballaststoffe | - | - |
Zucker | - | - |
Sorten & Herkunft
Bonbonera
Die Bonbonera ist die frischeste Dattel auf dem Markt und zeichnet sich durch ihr süß-fruchtiges und saftiges Fruchtfleisch aus. Sie besitzt eine glatte, weiche und dünne Haut.
Insgesamt wurden 2017 rund 8,2 Mio. Tonnen Datteln geerntet. Dabei erwirtschafteten die zehn größten Produzenten 89 Prozent der weltweiten Erntemenge. Der Großteil davon wird direkt in den Ländern weiterverarbeitet. Beliebt ist neben den frischen und getrockneten Früchten, die Produktion von Dattelöl und -schnaps.
Herstellung
Der Großteil der Medjool-Datteln aus Isreal kommt aus dem sogenannten "Jordan-Valley". Der Jordan ist ein abgesenkter Fluss, der von Felswänden umgeben ist. Durch die Reflektionen erreicht das Tal Temperaturen weit über 40 Grad Celsius.
Damit die Medjool-Datteln schön groß werden, werden die Reben frühzeitig ausgedünnt. So stehen weniger Datteln einer Rebe in gegenseitiger Konkurrenz und die einzelnen Datteln haben mehr Nährstoffe, um sich voll auszubilden.
Erst wenn die Datteln von allen Seiten leicht durchsichtig sind, werden sie geerntet.
Bei unserer Reise zur Plantage von "Natura Dates" haben wir Jeannie kennengelernt. Sie setzt Eulen ein, um Schädling im Bio-Anbau zu bekämpfen und hält damit die Dattelbäume gesund.
So sehen die Medjool-Datteln direkt nach der Ernte aus.
Die Bonbonera ist die saftigste aller Medjool-Datteln. Sie wird direkte nach der Ernte schockgefroren und überspringt dadurch den Trocknungsprozess.
Bevor die Medjool-Datteln in die bekannten 1- oder 5kg-Kartons gepackt werden, werden sie getrocknet. Die Zuckerkonzentration erhöht sich, wodurch die Dattel haltbar und transportfähig wird.
Nach der Trocknung werden die Datteln sortiert. Man unterscheidet zwischen Jumbo, Large und Medium. Im Allgemeinen gilt: je größer, desto teurer! Geschmacklich nehmen sich die Größen aber nichts.
Das wichtigste Qualitätskriterium bei Medjool-Datteln ist die Loose-Skin-Rate. Sie gibt den prozentualen Anteil von abgeplatzter Dattelhaut wieder. Je weniger, desto teurer.
Så här har priset utvecklats över tid
All information är utan garanti!
Logga in
4-5 stjärniga recensioner 🙂
Love it
1-3 stjärniga recensioner 🙃
Bra service
Helt enkelt Wow!
Jag har nyligen blivit väldigt förtjust i dadlar. Men det är väldigt svårt att hitta riktigt bra dadlar i en stormarknad. Så jag tog steget och gick bara och handlade. Jag lärde känna den här sorten genom en Tik-Toker och nu älskar jag den här dadelsorten. Den är supermjuk, helt krämig och helt enkelt utsökt! Jag lämnar alla chokladkakor i skåpet när jag får sådana här dadlar!
Så fort allt är slut beställer jag igen! ❤️
godare än Medjool-dadlar
Mycket värde för pengarna och smak
Super...
Jag kommer att köpa denna produkt igen
Läckra dadlar idealiska mellanmål
Bra service
Mycket god, men möglig efter 2 dagar
KoRo GmbH
15.11.2022
Hej Erik, tack för din feedback. Vi beklagar verkligen att du fick en defekt produkt. Tveka inte att kontakta vår kundtjänst. Med vänliga hälsningar, ditt KoRo-team