
Ingredienser
- Speltmjöl: 250 g
- Risprotein: 150 g
- Bakpulver: 1 påse
- Övermogen banan: 200 g
- Erytritol eller socker: 220 g
- Jordnötssmör: 50 g
- Neutral matolja: 150 ml
- Vegetabilisk mjölk: 350 ml
Förberedelse
Steg 1
Värm ugnen till 175°.
Steg 2
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Steg 3
Lägg de våta ingredienserna i en stativblandare och blanda väl (det går också bra med en mixer).
Steg 4
Tillsätt blandningen till de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet.
Steg 5
Häll i en lätt smord ringkaksform och grädda i 60-70 minuter (testa med en pinne mellan gångerna). Jag täcker alltid kakan med bakplåtspapper efter ett tag så att den inte blir så brun.
Steg 6
Låt svalna ordentligt (helst över natten). Om du vill kan du dekorera den.