Dubbel julglädje: Beställ två adventskalendrar med koden ADV2FOR1 och få den billigare GRATIS! 🎄
🗓 2022-02-23 👤 Lara Olkner 👌 Enkel

Vegansk pistaschmandelkaka med mandel

Nött och sött - kan det bli bättre? Ja, och den är vegansk också, den utsökta pistage-mandelkakan. Färskt från ugnen smakar den särskilt gott och ser också bra ut. En riktig fröjd för ögat och gommen.

Vegansk pistaschmandelkaka med mandel

Ingredienser

Förberedelsetid: 30 minuter | Väntetid: 1 timme 25 minuter

Du behöver: Ugn | Brödform | 10 x 30 cm Bakplåtspapper | Köksvåg |Skärbräda | Kniv | Skålar | Handmixer | Visp | Sikt | Degskrapa

För degen:

För dekoration

  • 250 g florsocker
  • 5 msk vatten
  • 100 g pistagenötter, rostade och saltade.

Förberedelse

Steg 1

Förvärm ugnen (över-/undervärme: 180 °C/ugn med fläkt: 160 °C). Klä en brödform (30 cm) med bakplåtspapper eller smörj den med margarin och damm med mjöl.

Steg 2

Hacka pistagenötterna grovt till degen. Blanda margarin, socker och vaniljsocker i en skål med en handmixer (visp) tills det blir krämigt. Sila mjölet i en annan skål och blanda det med mandel, bakpulver och en nypa salt.

Steg 3

Rör ner mjölblandningen och mandeldrycken i margarin-smörblandningen i 3 portioner vardera på låg hastighet med handmixern (eller vispen) tills det bildas en homogen deg. Vik in de hackade pistagenötterna med hjälp av degskrapan.

Steg 4

Häll smeten i brödformen och jämna ut den. Grädda pistage-mandelkakan i mitten av ugnen i 55-60 minuter. Ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna i formen i cirka 15 minuter. Stjälp sedan ut ur formen och låt dem svalna helt.

Tips: Tårtan är klar när du sticker i den med ett träspett och ingen deg längre fastnar på spettet.

Steg 5

Under tiden tar du bort de rostade och saltade pistagenötterna från skalen och hackar dem grovt. För glasyren, sikta florsockret och rör om med vattnet tills det blir en tjock glasyr. Pensla den svalnade kakan med glasyren och strö över pistagenötterna.

Tips: Tillsätt vattnet matskedvis till florsockret och rör om ordentligt efter varje matsked vatten tills det är jämnt. Tillsätt bara så mycket vatten att du får önskad konsistens. Bara några droppar vatten kan göra glasyren mycket mer flytande.

Det här enkla receptet kan avnjutas vid alla tillfällen och är ett verk av detdigitala matförlaget FOODBOOM.

Är du sugen på fler läckra recept? Kom då till FOODBOOM: din digitala sidekompis vid spisen. Här hittar du inspiration, professionella tips, smakexplosioner och njutningsmoment. För varje matlagningsnivå, varje tillfälle och varje budget - det viktigaste är att det smakar gott.

Ähnliche Artikel