
Ingredienser
För degen
Topping
- Ekologisk mango-curry: 5 msk.
- salt: 1 tsk
- Limeskal: 1 bit
- Persikor: 2 stycken
- Morötter: 2 stycken
- Vårlök: 4 stycken
- Kokosnötchips: 2 msk
Förberedelse
Steg 1
Blanda ihop alla ingredienser till degen och knåda till en smidig deg.
Steg 2
Pensla den färdiga degen med lite olivolja och kyl den i 1 timme.
Steg 3
Kärna ur och skär persikorna i skivor, skala och skiva morötterna i tunna skivor och skiva vårlöken i tunna skivor.
Steg 4
Förvärm ugnen till 250 grader (fläktugn).
Steg 5
Strö mjöl på arbetsytan och kavla ut degen tunt.
Steg 6
Fördela mango-curryspadet över degen med en halv centimeter mellanrum till kanten.
Steg 7
Fördela limeskal, salt, morötter, persikor, vårlök och kokoschips jämnt över flamberingen.
Steg 8
Sätt in tarte flambée i den förvärmda ugnen i ca 5 minuter.
Steg 9
Ta ut tarte flambée ur ugnen, dekorera med örter och ät den varm.