🔥Tänk på att våra chokladprodukter lätt smälter vid temperaturer över 25°C🔥
🗓 2022-07-06 👤 Schwesternkochen 🕒 45 Minuter 👍 Medel

Sparrisrisotto med citron

Den fruktiga vårversionen av risottoklassikern

Sparrisrisotto med citron

Ingredienser

  • grön sparris: 400 g
  • risottoris: 300 g
  • vitt vin: 75 ml
  • Parmesanost: 50 g
  • Smör: 20 g
  • olivolja: 2 msk
  • Grönsaksbuljong: 1 l
  • Lök: 1 bit
  • Ekologisk citron, saft och riven: 1 bit
  • Salt och peppar

Förberedelse

Steg 1

Tvätta sparrisen, ta bort de träiga ändarna och skär den i små bitar.

Steg 2

Tvätta citronen i varmt vatten, riv skalet och pressa hälften i en skål. Tärna löken och riv parmesanosten i en separat skål.

Steg 3

Värm olivoljan i en kastrull och fräs sparrisen i den i ca 8-10 minuter. Ta bort och ställ åt sidan. Fräs sedan löken kort i samma gryta.

Steg 4

Tillsätt risottoriset och fräs kort. Bloda sedan med vitt vin och tillsätt successivt grönsaksbuljong. Låt risotton sjuda på medelvärme under ständig omrörning tills den är al dente.

Steg 5

Tillsätt slutligen sparris, parmesan, citronsaft och citronskal, smör och smaka av med salt och peppar.

Ähnliche Artikel