
Ingredienser
- 50 g sojakrispies
- 30 g veganskt vaniljprotein
- vatten (valfritt)
- 10 g blå vallmofrön
- 2 plommon
- Kanel
- Erytritol (valfritt)
Förberedelse
Steg 1
Lägg sojakakorna tillsammans med vaniljproteinpulveret i en smoothiebläder och mal till ett pulver. Häll sedan över i ett glas och mixa med så mycket vatten som du vill tills konsistensen är behaglig. Anmärkning: Blandningen kommer att tjockna lite mer med tiden.
Steg 2
Rör ner de blå vallmofröna och smaksätt eventuellt med marsipanaromer.
Steg 3
Skär två stora plommon i små bitar. Häll sedan lite vatten i en kastrull, lös upp kanel och erytritol efter smak i vattnet och koka upp. Tillsätt plommonen och koka.
Steg 4
Slutligen sprider du plommonen över gröten. Rätten kan serveras varm eller kall och är perfekt för frukost eller att ta med sig.