
En snabb och enkel dip som inte bara är perfekt för nästa grillbuffé eller fest, utan som också ser bra ut vid middagen. Tomataktig med salt feta och oliver - supergott!
Ingredienser (för 1 dopp):
- 200 g fetaost
- 100 g färskost
- 5 torkade tomater (i olja)
- 2 msk olja från de torkade tomaterna
- 10 oliver (svarta eller gröna) (urkärnade)
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk italienska örter (torkade)
Förberedelse
-
Lägg feta i en mixer tillsammans med torkade tomater, oliver, tomatpuré och färskost.
-
Blanda allt väl.
-
Tillsätt sedan de italienska örterna och oljan från de torkade tomaterna och blanda allt igen.
-
Om du vill att dippen ska vara flytande, tillsätt bara lite olja.
Köket brinner
På vårmatblogg ger vi - Ann-Kathrin och Christian (förälskade, förlovade, gifta) - dig alla möjliga recept från köket, från grillen eller till baren. Om du vill se fler av våra recept kan du ta en titt på vår blogg.