🔥Tänk på att våra chokladprodukter lätt smälter vid temperaturer över 25°C🔥
🗓 2022-07-06 👤 Caroline Loße 🕒 30 Minuter 👌 Enkel

Potatis- och kålrabbimos

En fluffig blandning av potatismos och kålrabbi.

Potatis- och kålrabbimos

Ingredienser:

  • 600 g potatis
  • 1 kålrabbi
  • 100 ml mandeldryck
  • Salt och peppar
  • 1 tsk solrosolja
  • Gräslök
  • Pinjenötter

Kartoffelbrei2

Instruktioner:

  1. Tvätta och skala först potatisen och kålroten. Skär dem sedan i tärningar.
  2. Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg sedan bara kålrabbitärningarna i vattnet och låt dem sjuda i 10 minuter vid medelhög temperatur.
  3. Tillsätt potatistärningarna och koka i ytterligare 20 minuter.
  4. Häll av vattnet och mosa potatisen och kålrabban med hjälp av en potatismosare till en jämn massa.
  5. Värm mandelmjölken, salt, peppar och olja i en annan kastrull. Tillsätt sedan detta till potatis- och kålrotsblandningen och vispa till en massa. Vid behov och beroende på önskad konsistens kan du bearbeta moset ytterligare med en mixer.
  6. Dekorera med gräslök och pinjenötter.

Ähnliche Artikel