🗓 2022-08-19 👤 Ann-Kathrin Graser 🕒 75 Minuter 👍 Medel

Ostkaka med müslibotten

En saftig ostkaka med en krispig müslibotten - alla kan äta den!

Ostkaka med müslibotten

Din favoritmüsli i en tårta? Det låter bra, eller hur? Varför inte prova vår fuktiga ostkaka med en krispig müslibotten? Det är inte bara gott, utan också superenkelt att göra.

Ingredienser (för 1 tårta):

  • Müslibas:
    - 250 g müsli
    - 100 g smör (flytande)

    .





  • Ostkräm:
    - 1 kg kvarg (lågfett)
    - 250 ml crème fraîche
    - 4 ägg


    -



    150 g socker



    -




    1 påse vaniljpulver




    .

54gDrPunTNLSbb

Förberedelse

  1. Värm först ugnen till 180 °C över-/undervärme.

  2. Lägg ett bakplåtspapper i formen (28 springform).

  3. Blanda sedan det smälta smöret med müslien och häll det i formen. Bred ut den på botten och sätt in den i ugnen i 8 minuter.

  4. Separera nu äggen och vispa de 4 äggvitorna tills de är styva. Lägg dem åt sidan.

  5. Lägg nu kvark, crème fraîche, socker, puddingpulver och äggviter i en skål och blanda ihop allt. Blanda slutligen försiktigt i de vispade äggvitorna.

  6. Häll detta på den förgräddade granolabotten och sätt in kakan i ugnen i ca 50-55 minuter.



Köket brinner
På vårmatblogg ger vi - Ann-Kathrin och Christian (förälskade, förlovade, gifta) - dig alla möjliga recept från köket, från grillen eller till baren. Om du vill se fler av våra recept kan du ta en titt på vår blogg.

Ähnliche Artikel