🔥Tänk på att våra chokladprodukter lätt smälter vid temperaturer över 25°C🔥
🗓 2022-07-06 👤 Florian Schwenkert 🕒 30 Minuter 👌 Enkel

Kakor av havre med hög fiberhalt

Vi utvecklade dessa havrekakor på jakt efter en glutenfri och fiberrik frukost. Eftersom de är otroligt lätta att äta på språng eller på kontoret är vi helt förtjusta i dem. Kombinationen av havre och torkad frukt ger kroppen mycket fibrer, som om du dricker mycket tillsammans med den kan absorberas ännu bättre av kroppen.

Kakor av havre med hög fiberhalt

Ingredienser:

Förberedelse

Förvärm ugnen till 180 grader varmluft. Blötlägg linfröna i vatten tills de har absorberat vattnet (de är fortfarande lite fuktiga). Detta tar cirka 30 minuter. Blanda alla torra ingredienser - dvs. mjöl, bakpulver, kokosblossocker och salt - tillsammans. Bearbeta antingen den torkade frukten med 3 msk havremjöl i en hackmaskin (mjölet förhindrar att bitarna klibbar ihop) eller hacka dem mycket fint för hand (då behövs inte mjölet). Tillsätt också torkad frukt till mjölet och blanda med det. Tillsätt linfrö, ägg och mjukt smör till mjölblandningen. Blanda ihop allt med handmixerns degkrok. Fördela degen i små kakpattor på en bakplåt med bakplåtspapper. Söta toppen med kokosblomsirap om du vill. Sätt in plåten i ugnen och vänta 20-30 minuter tills kakorna är fasta. Var försiktig, de kommer att torka ut lite efter gräddningen, så grädda dem inte för krispiga.

Stort tack till Klara och Ida för detta underbara recept.

Instagram: klara_and_ida

Ähnliche Artikel