
Ingredienser:
- 300 g havremjöl
- 40 g kokosnötmjöl
- 1 skarp tesked bakpulver
- 60 g kokosblossocker
- 1 nypa kristallsalt
- 90 g dadlar
- 90 g aprikoser
- 3 msk havremjöl (valfritt)
- Blötlägg 40 g linfrö med 100 ml vatten.
- 2 ägg
- 80 g mjukt vegetabiliskt smör
- kokosblomsirap efter smak.
Förberedelse
Förvärm ugnen till 180 grader varmluft. Blötlägg linfröna i vatten tills de har absorberat vattnet (de är fortfarande lite fuktiga). Detta tar cirka 30 minuter. Blanda alla torra ingredienser - dvs. mjöl, bakpulver, kokosblossocker och salt - tillsammans. Bearbeta antingen den torkade frukten med 3 msk havremjöl i en hackmaskin (mjölet förhindrar att bitarna klibbar ihop) eller hacka dem mycket fint för hand (då behövs inte mjölet). Tillsätt också torkad frukt till mjölet och blanda med det. Tillsätt linfrö, ägg och mjukt smör till mjölblandningen. Blanda ihop allt med handmixerns degkrok. Fördela degen i små kakpattor på en bakplåt med bakplåtspapper. Söta toppen med kokosblomsirap om du vill. Sätt in plåten i ugnen och vänta 20-30 minuter tills kakorna är fasta. Var försiktig, de kommer att torka ut lite efter gräddningen, så grädda dem inte för krispiga.
Stort tack till Klara och Ida för detta underbara recept.
Instagram: klara_and_ida