🗓 2022-08-19 👤 Laura Wittmann 🕒 15 Minuter 👌 Enkel

Fusilli med fullkornsspalt och pesto-sojakrämsås

Pasta är en klassiker. I det här receptet förädlar vi våra fullkornsfusilli av spelt med en fin vegansk pesto-sojakrämsås.

Fusilli med fullkornsspalt och pesto-sojakrämsås

Pasta är snabbt och oumbärligt i köket. I det här receptet används grön pesto. Men se upp - vår basilikapesto är vegansk! Trots att man använder tofu i stället för parmesan smakar det som om man vore i Italien, där den kommer ifrån. Vi är glada!

Ingredienser för 2 portioner

Förberedelse

  • Koka fusilli med lite salt i kokande vatten i ca 9 minuter tills de är al dente.
  • Under tiden skär lök och vitlök i tärningar och fräs dem lätt med lite olja i en stekpanna på medelvärme.
  • Blötlägg lök och vitlök med sojagrädden och rör ner peston. Smaka av med salt och peppar.
  • Låt pastan rinna av och fördela den på två tallrikar. Häll pesto-sojakrämsåsen över den.
  • Hacka slutligen de torkade tomaterna och valnötterna i små bitar och lägg dem över pastan tillsammans med rucola.

Ha kul med den här rätten!

Ähnliche Artikel