
Ingredienser
- Äppelmassa: 200 g
- Mandelpuré: 1 msk.
- (mandel)mjölk: 6 msk.
- Mager kvarg: 1 msk.
- Erytritol: 2 msk.
- mandelmjöl (avoljat): 60 g
- Mjuka havreflingor: 30 g
- proteinpulver (vassle-kasein) "kanel-socker": 50 g
- bakpulver: 1 tsk
- kanel: 0,5 nypa
- Salt: 1 nypa
- Julkryddblandning, pepparkakskrydda: 1 tsk.
- apelsinjuice: 10 g
- Sultaniner: 10 g
- Tranbär (torkade): 10 g
- Mjuka dadlar: 2 stycken
- Valnötter: 15 g
- hackade hasselnötter: 15 g
Förberedelse
Steg 1
Förvärm ugnen till 180°C O-/U-värme
Steg 2
Blanda alla våta ingredienser.
Steg 3
Blanda de torra ingredienserna (utom frukterna och nötterna) separat och tillsätt dem till de våta ingredienserna.
Steg 4
Blanda ihop allt till en homogen massa och blanda i nötter och torkad frukt.
Steg 5
Häll smeten i en (silikon) brödform.
Steg 6
Grädda i den förvärmda ugnen i 40-45 minuter (täck eventuellt över mellan dessa).
Steg 7
Låt svalna och smaka av!