🗓 2022-08-19 👤 Ann-Kathrin Graser 🕒 120 Minuter 💪 Utmaning

Bröd med havremjöl

Ett mjukt och fluffigt bröd tack vare mirakelingrediensen havregryn.

Bröd med havremjöl

Brödbakning erbjuder ett till synes oändligt antal möjliga kombinationer. Har du någonsin bakat med havremjöl? Då kan du göra det, för med hjälp av havremjöl kan du få ett fantastiskt mjukt och fluffigt bröd. Vi tycker att du ska prova det :-)

Ingredienser (för 1 bröd):

  • 350 g vetemjöl (typ 405)
  • 150 g havremjöl
  • 1/2 kub färsk jäst ((20 g))
  • 1,5 tsk salt
  • 450 ml vatten (ljummet)
  • 3 msk solrosfrön
  • 1 msk havregryn (valfritt)

brot1

Förberedelse

  1. Lös först upp jästen helt i vattnet genom att röra om.

  2. Tillsätt sedan mjöl och salt och knåda allt till en deg.

  3. Tillsätt solrosfröna till degen.

  4. Låt degen stå övertäckt på en varm plats i cirka 3 timmar.

  5. Lägg först en matsked havregrynsgröt i din bakform och sedan den klibbiga degen.

  6. Värm sedan ugnen till 220 °C över-/undervärme och låt brödet jäsa i formen en stund.

  7. Sätt in brödet i ugnen i ca 50-55 minuter.


    Köket brinner

    På vårmatblogg ger vi - Ann-Kathrin och Christian (förälskade, förlovade, gifta) - dig alla slags recept från köket, från grillen eller för baren. Om du vill se fler recept från oss kan du besöka oss.

Ähnliche Artikel