Registrera dig på vårt nyhetsbrev och få 5% rabatt på nästa beställning! ✨

Oval jäskorg

138 kr*

Priser inkl. moms, plus Leverans

Fri frakt

  • Perfekt för brödbak eller en vacker förvaringskorg
  • 100 % naturlig rotting med praktisk linneduk
  • För 0,75 - 1 kg deg
  • Oval form: 28 x 14 x 7 cm
  • Lämplig för professionella och amatörbagare

Varan finns i lager, leveranstid 4-6 dagar

Produktinformation Oval jäskorg

Finns det något härligare än doften av nybakat bröd som sprider sig genom lägenheten och lockar dig direkt till frukostbordet? För den perfekta brödromantiken får du allt du behöver hos oss: de finaste mjölen för den fluffigaste degen, pumpakärnor för crunchen och agavesirap för lite sötma. För att din deg också ska bli stor och mjuk och dessutom få den fantastiska ådringen på sin yta, saknas bara en sak: vår jäskorg. Med den lyckas du även med mormors recept utan problem. Ett steg närmare dina bagardrömmar – köp jäskorg nu.

Jäskorg av rotting för ett perfekt bröd

Våra jäskorgar tillverkas av naturrotting. Så du får 100% bröd och 0% kemikalier när du använder vår form för att rocka bakförklädet. Den ovala formen är 28 x 14 x 7 cm stor och därmed mellanstor. I den ryms lätt 0,75 - 1 kg deg. Användningen kunde inte vara enklare. Efter huvudjäsningen läggs din deg i den mjölbeströdda korgen i ungefär 30 minuter. Inlägget skyddar din deg från smuts under jäsningen och bidrar till en luftigt-lätt volym! Linneväven har dessutom en svalkande effekt. På så sätt torkar inte din deg ut och håller sig färsk längre. När du välter ut massan på plåten får du sedan ett vackert mönster, tack vare korgens räfflor. Den som vill kan sedan använda korgen direkt på matbordet igen, som förvaring för frukt, frallor eller din egen doftande brödkreation. Våra jäskorgar av rotting flätas för hand i Kina. Så varje korg är ett unikt exemplar av högsta kvalitet.

Köp jäskorg från KoRo

Vår ovala jäskorg av naturrattan med praktiskt linnetyg förvandlar dina degklumpar till den perfekta, luftigt-lätta brödupplevelsen för hemmet eller ditt bageribehov. Oavsett om du är proffs eller nybörjare, är formen utmärkt för tillverkning av alla brödsorter som kräver jästid. Så, vilket bröd blir det: ett saftigt yoghurtbröd eller ett fluffigt bröd med havre? Med dessa blir din nästa brunch en höjdpunkt för dig och dina gäster. Gör dig redo att knåda, köp jäskorg nu!

Produktnummer: BROT_001
Ursprung Vietnam
Innehåll 1 STYCK
Tillverkare KoRo
EAN/GTIN 4260718291053
Spår Förklaring av spårhänvisning
Frakt Leveranstid
Företag KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Material Rattan
Produktbeskrivning Jäskorg
Etikettanmärkning Ingredienser, näringsvärden och förpackningar kan variera. För korrekt information, se produktbeskrivningen.
Prisutveckling

Så här har priset utvecklats över tid

All information är utan garanti!

Frågor & svar Oval jäskorg
Keine Suchergebnisse vorhanden.
Det är inte alltid nödvändigt att använda en jästkorg när du bakar bröd. I en nödsituation kan en tillräckligt stor salladsskål eller en pastasil användas som ersättning. Om du improviserar måste du dock räkna med att degen inte kommer att gå upp perfekt och att du måste klara dig utan de vackra spåren.
Peddigröret framställs från rottingpalmer, närmare bestämt från växtens inre skott. Termen peddig har inget att göra med god pudding, utan kommer från det lågtyska ordet "paddik". Det betyder något som liknar växtmassa. I Sydostasien används peddig traditionellt för att tillverka korgar och stolar. Materialet är lätt att böja och kan därför också vävas till vackra beviskorgar, bland annat.
Vår provtagningskorg har en oval form. Med den får ditt nästa bröd en professionell långsträckt form.
Särskilt före första användningen bör du mjölka din jästkorg väl, liksom din deg. Det behövs då mindre mjöl för senare användning, eftersom det alltid kommer att finnas en rest kvar när du tappar ut det. Rågmjöl lämpar sig särskilt väl för detta, men även vete eller dinkel passar bra i bakningen.
Efter tiden i provningskorgen ska brödet gräddas... Men när är degen klar? Det finns ett fingertest som du kan använda för att avgöra om degen har nått den perfekta konsistensen. Om degen är för liten när du trycker på den och om den gör stort motstånd är den inte färdig att gräddas. Om den däremot är platt och lämnar tydligt synliga fingeravtryck har den förmodligen jäst för länge. Du får jackpot om den är stor, elastisk och har lite motstånd. Viktigt, innan du fortsätter baka: baka aldrig jästkorgen tillsammans med degen! Lägg istället degen på ett galler med bakplåtspapper och sätt sedan in den i ugnen!
Prova-korgen av rörflen mäter 28 x 14 x 7 cm och är alltså medelstor. Du kan jäsa ca 0,75-1 kg deg i den.
Oavsett om det är ett behov i bageriet eller en fritidshobby, passar vår jäsningskorg för alla som vill släppa loss ånga i köket när det gäller att baka bröd. Och om det inte är fallet passar den också som en elegant brödkorg eller serveringskorg!
Gjutkorgen är 42 cm lång, 15 cm bred och 8 cm hög. Det går alltså att lägga ungefär 1 kg bröd i jäsningskorgen.
En jäsningskorg ger degen lite vila före gräddningen och främjar en optimal jäsning. Denna process kallas också för "piece proofing". Men degen får inte bara vila, utan kan också utvecklas och få den önskade formen.
Nej, du kan naturligtvis baka gott bröd utan en jäsningskorg. När du bakar ditt bröd utan en jäsningskorg kan det dock se ut som en pannkaka eller en obestämbar platt kaka. Eftersom ögat äter tillsammans med maten, är jäsningskorgen ett enkelt sätt att göra attraktivt bröd själv. Dessutom underlättar jäsningskorgen det kladdiga arbetet med att blanda degen och förhindrar att degrester blir kvar på arbetsytan. För övrigt bakas inte själva jäsningskorgen tillsammans med brödet, utan den är endast avsedd för jäsningsprocessen. Degen vänds ut ur jästkorgen på en bakplåt innan den gräddas.
Innan du använder den, mjölar du korgen och brödet väl igen. Efter den huvudsakliga jäsningstiden lägger du degen löst i jäsningskorgen (det är kontraproduktivt att trycka in den). Täck sedan över med linneduk och låt degen jäsa. Nu kan du värma upp ugnen. Normalt ska degen inte ligga i korgen i mer än 30 minuter innan den sätts in i ugnen.
När du har satt degen och den har gått upp ordentligt, kommer jäsningskorgen till användning. För att använda jästkorgen korrekt ska du mjölka formen ordentligt innan du använder den. Lägg sedan bröddegen i jästkorgen i högst 30 minuter så att den får peddigreernas form och mönster. Under tiden värmer du ugnen så att du kan vända ut brödet på plåten och sätta in det i ugnen när jäsningstiden är över. Nu kan du sitta framför ugnen och med stolthet se ditt vackra brödbarn växa fram. Det färdiga resultatet är ett välformat bröd med mjölstrimmor på toppen, precis som du känner det från din favoritbagare.
Om du vill rengöra din nya provtagningskorg efter användning behöver du inte vara särskilt uppmärksam. Om du har dammat den med mycket mjöl behöver du bara rengöra den med en borste. Du kan också rengöra den med vatten då och då, men sedan ställa ut den i solen för att torka så att fukten försvinner ur korgen.
Trämassa, stamtavla eller plast - åsikterna går isär. För vår provkorg valde vi naturlig rotting, dvs. päddigree-rör. Det finns två orsaker till detta: Plastkorgar är i princip bara skålar. Även om de inte torkar ut degen är de mindre fräscha och luftiga. Dessutom lämnar provkorgar med naturmaterial fina spår som formar utseendet och gör att det ser mer professionellt ut (och om vi ska vara ärliga, mycket trevligare). Dessutom har vår provningskorg ett linneöverdrag med ett vackert KoRo-motiv. Insatsen täcker degen under jäsningstiden på ett smutsavvisande sätt. Linneväven har också en kylande effekt, vilket förhindrar att degen torkar ut och håller den fräsch längre.
Om du bara tippar ut degen ur formen kan den förlora sin form och struktur. Därför är det praktiskt att vända gallret med bakplåtspapper upp och ner på korgen och sedan vända ut den.

Vad andra har sagt om Oval jäskorg

5/5

3 Omdömmen


3
0
0
0
0

Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande

Ladda endast upp bilder och videor med en maximal storlek på 4 MB / bit. Tillåtna format är: jpg, png, mp4, mov

Anonym

25.01.2024

Guter Preis

Nichts Weltbewegendes, aber erfüllt den Zweck. Besonders ist der gute Preis gegenüber vergleichbaren Produkten. Heute erstmals benutzt, siehe Foto :-)
F

Florian B.

21.01.2024

Uppfyller sitt syfte till fullo.

Jag är mycket nöjd. Bra utförande och bra valuta för pengarna.
J

Johanna K.

20.01.2024

Vacker, enkel och funktionell.

Ren finish, storlek enligt specifikation. Bra förhållande mellan pris och prestanda

Andra har även kollat in