Registrera dig på vårt nyhetsbrev och få 5% rabatt på nästa beställning! ✨

Jäskorg av rotting

105 kr*

138 kr*

Priser inkl. moms, plus Leverans

  • Enkel bakning
  • Tillverkad av 100 % naturlig rotting med linneduk
  • Korg för 0,75 - 1 kg deg
  • För runda bröd: 22 x 8 x 7 cm
  • Perfekt för yrkes- och amatörbagaren

Varan finns i lager, leveranstid 4-6 dagar

Produktinformation Jäskorg av rotting

Finns det något bättre än doften av nybakat bröd som sprider sig i ditt hem och lockar dig till frukost? När du skär i det är brödet krispigt på utsidan och mjukt på insidan.  Och sen på med ditt favoritpåläggg... Mums! På KoRo hittar du allt du behöver för att förverkliga detta scenario: det finaste mjölet för en fluffig deg, pumpafrön för att ge crunch och agavesirap för lite sötma. För att se till att din deg blir fin och mjuk och dessutom får det fina kornet på ytan behöver du bara en sak: vår jäsningskorg. Med den kommer du att lyckas utan kunna härma mormors bakkonster utan att tveka. Bli en professionell bagare i ett enda steg - köp KoRos jäsningskorg nu.

Jäskorg av rotting för det perfekta brödet.

Våra jäsningskorgar är tillverkade av naturlig rotting. Du får alltså 100 % bröd och 0 % kemikalier när du använder vår form. Den runda formen mäter 22 x 8 x 7 cm och är därför medelstor. Den rymmer lätt 0,75 - 1 kg deg. Den kunde inte vara enklare att använda: Efter den huvudsakliga jäsningstiden lägger du helt enkelt din deg i den mjölade korgen i cirka 30 minuter. Insatsen täcker din deg under jäsningstiden och håller den luftig och fluffig! Rottingen har också en kylande effekt: den förhindrar att din deg torkar ut och håller den fräsch längre. När du vänder degen på brickan får du ett vackert mönster genom korgens spår. Om du vill kan du återanvända korgen på matbordet, till exempel för att förvara frukt, rullar eller din egen doftande brödkreation. Och dessutom är det en riktig naturprodukt: våra jäsningskorgar av rotting vävs för hand i Kina. Det innebär att varje korg är unik och av högsta kvalitet.

Köp KoRos jäsningskorg

Vår runda jäsningskorg av rotting förvandlar din deg till färdigt bröd, lätt och luftigt bröd för ditt hem eller bageri. Oavsett om du är nybörjare eller proffs är den perfekt för att skapa alla typer av bröd som behöver jäsning, från fluffigt havrebröd till saftigt yoghurtbröd. Med ditt hemgjorda bröd blir nästa brunch en höjdpunkt för dig och dina gäster. Gör dig redo att knåda, köp din jäsningskorg nu!

Produktnummer: BROT_002
Ursprung (tillverkning) Vietnam
Innehåll 1 STYCK
Tillverkare KoRo
EAN/GTIN 4260718294443
Spår Förklaring av spårhänvisning
Frakt Leveranstid
Företag KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Material Rotting
Produktbeskrivning Jäskorg
Etikettanmärkning Ingredienser, näringsvärden och förpackningar kan variera. För korrekt information, se produktbeskrivningen.
Frågor & svar Jäskorg av rotting
Keine Suchergebnisse vorhanden.
Trämassa, stamtavla eller plast - åsikterna går isär. För vår provkorg valde vi naturlig rotting, dvs. päddigree-rör. Det finns två orsaker till detta: Plastkorgar är i princip bara skålar. Även om de inte torkar ut degen är de mindre fräscha och luftiga. Dessutom lämnar provkorgar med naturmaterial fina spår som formar utseendet och gör att det ser mer professionellt ut (och om vi ska vara ärliga, mycket trevligare). Dessutom har vår provningskorg ett linneöverdrag med ett vackert KoRo-motiv. Insatsen täcker degen under jäsningstiden på ett fläckfritt sätt. Linneväven har också en kylande effekt, vilket förhindrar att degen torkar ut och håller den fräsch längre.
Innan du använder den, mjölar du korgen och brödet väl igen. Efter den huvudsakliga jäsningstiden lägger du degen löst i jäsningskorgen (det är kontraproduktivt att trycka in den). Lägg sedan linneduk över den och låt degen jäsa. Nu kan du värma upp ugnen. Normalt ska degen inte ligga i korgen i mer än 30 minuter innan den sätts in i ugnen.
Oavsett om det är ett behov i bageriet eller en fritidshobby, passar vår jäsningskorg för alla som vill släppa loss ånga i köket när det gäller att baka bröd. Och om det inte är fallet passar den också som en elegant brödkorg eller serveringskorg!
Det är inte alltid nödvändigt att använda en jästkorg när du bakar bröd. I en nödsituation kan en tillräckligt stor salladsskål eller en pastasil användas som ersättning. Om du improviserar måste du dock räkna med att degen inte kommer att gå upp perfekt och att du måste klara dig utan de vackra spåren.
Om du bara tippar ut degen ur formen kan den förlora sin form och struktur. Därför är det praktiskt att vända gallret med bakplåtspapper upp och ner på korgen och sedan vända ut den.
En jäsningskorg ger degen lite vila före gräddningen och främjar en optimal jäsning. Denna process kallas också för "piece proofing". Men degen får inte bara vila, utan kan också utvecklas och få den önskade formen.
Efter tiden i provningskorgen ska brödet gräddas ... Men när är degen redo att gräddas? Det finns ett fingertest som du kan använda för att avgöra om degen har nått den perfekta konsistensen. Om degen är för liten när du trycker på den och om den gör stort motstånd är den inte färdig att gräddas. Om den däremot är platt och lämnar tydligt synliga fingeravtryck har den förmodligen jäst för länge. Du får jackpot om den är stor, elastisk och har lite motstånd. Viktigt innan du fortsätter baka: grädda aldrig jäsningskorgen tillsammans med degen! Lägg istället degen på ett galler med bakplåtspapper och sätt sedan in den i ugnen!
Den här korgen har en rund form.
Den runda provningskorgen av rörflen mäter 22 x 8 x 7 cm och är därmed medelstor. Du kan jäsa ca 0,75-1 kg deg i den.
Om du vill rengöra din nya provtagningskorg efter användning behöver du inte vara särskilt uppmärksam. Om du har dammat den med mycket mjöl behöver du bara rengöra den med en borste. Du kan också rengöra den med vatten då och då, men sedan ställa ut den i solen för att torka så att fukten försvinner ur korgen.
Särskilt före första användningen bör du mjölka din jästkorg väl, liksom din deg. Det behövs då mindre mjöl för senare användning, eftersom det alltid kommer att finnas en rest kvar när du tappar ut det. Rågmjöl lämpar sig särskilt väl för detta, men även vete eller dinkel passar bra i bakningen.
Prisutveckling

Så här har priset utvecklats över tid

All information är utan garanti!

Vad andra har sagt om Jäskorg av rotting

4.9/5

12 Omdömmen


11
1
0
0
0

Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande

Ladda endast upp bilder och videor med en maximal storlek på 4 MB / bit. Tillåtna format är: jpg, png, mp4, mov

4-5 stjärniga recensioner 🙂

Anonym

05.01.2024

Mycket bra

Mycket vacker korg, solid och regelbunden. Snabb leverans.

1-3 stjärniga recensioner 🙃

Anonym

24.02.2022

Lite mindre än väntat.

Lite mindre än väntat.

Anonym

01.03.2024

Ett måste för bageriälskare 😍

Bra kvalitet och form! :) Jag ser fram emot att prova dem! Jag har velat ha en korrekturkorg så länge och är nu superglad att KoRo har några att erbjuda.
L

Laura W.

04.02.2024

Erfüllt den Zweck

Erfüllt den Zweck, schön verarbeitet und schnell geliefert

Anonym

12.01.2024

Mycket valuta för pengarna, perfekt för att täcka degen

Fin korrekturkorg, jag gillar särskilt det faktum att omslaget ingår.

Anonym

11.01.2024

Godkänd Jag kan inte vänta med att prova det

Jag har inte använt det ännu men har sett många av dem i butikerna kan jag säga att kvaliteten och utförandet verkar mycket bra för mig medan av priset vad kan jag säga ....excellent

Anonym

05.01.2024

Mycket bra

Mycket vacker korg, solid och regelbunden. Snabb leverans.

Anonym

10.11.2022

Topp

Pris/prestanda-förhållande super

Anonym

21.04.2022

Mycket användbar

Perfekt storlek för en limpa bröd!

Anonym

09.03.2022

Idealisk för hobbybagare

Superstorlek och bearbetning, också mega praktisk med linneduken. Jag kommer att baka ett nytt surdegsbröd mycket snart!

Anonym

24.02.2022

Lite mindre än väntat.

Lite mindre än väntat.

Anonym

16.02.2022

Topp!

Kvaliteten är fantastisk!

Gör din beställning fri från fraktkostnader! 🤑

Så länge nya produkter inte har vackra bilder ännu sparar du fraktkostnaderna.

Andra har även kollat in