Produktinformation Ekologiska kikärtor 2 kg
Falafel, hummus, vegansk curry - vi kan inte tänka oss ett liv utan kikärtor! Med sin lätt nötiga smak är de här små baljväxterna en riktig must-have i ditt kök. Nu kan du köpa ekologiska kikärtor i en praktisk 2 kg- förpackning, för att du ska kunna fylla upp ditt förråd!
Kikärtor: baljväxten från Orienten
Namnet kan vara lite förvirrande för att kikärtor inte alls är besläktad med ärtan. Den räknas till baljväxtfamiljen och har en betydande roll på ställen som Indien, Nordafrika, Sydvästasien och alla arabiska länderna. Där räknas kikärtan som baslivsmedel, som är näringsrikt och billigt. Den läckra baljväxten har blivit populär över hela världen och förknippas ofta med goda orientaliska rätter. Falafel-Döner har blivit en standardmåltid, och inte bara i Berlin. Även hummus går att hitta i varje mataffär och är ett favoritpålägg bland veganer. Oavsett vilken rätt du gillar mest - du kan köpa våra ekologiska kikärtor i en 2 kg-förpackning, vilket gör att du har nog till att testa på och laga allt möjligt!
Växtbaserad proteinkälla
I vår förpackning hittar du 100% kikärtor: utan konserveringsmedel, smak- eller färgämnen. På så sätt är våra kikärtor rena och naturligt veganska. Per 100 g innehåller de här baljväxterna hela 19 g protein. Utöver det är de även riktigt fiberrika, så kort sagt: de är en riktig näringsbomb! Våra kikärtor kommer från ett kontrollerat ekologiskt jordbruk.
Recept med kikärtor
Kikärtor är ett riktigt mångsidigt livsmedel. De kan användas i curry, sallad eller bara som snack - möjligheterna är oändliga! Vad sägs om en falafel-wrap eller ugnsbakade morötter med hummus? I vår Food Journal har vi många kikärtsrecept! De kan ätas som snack eller formade som fusilli - kikärtor är mångsidiga och näringsrika! De kan även ätas söta i så kallade "blondies"! Men, vänta! Vi har ju glömt att berätta hur du tillagar dem! Det bästa är att låta kikärtorna ligga i blöt under natten - minst 12 timmar i 2 till 3 andelar mer vatten. Nästa dag kan du enkelt bara koka kikärtorna i ca. 90 minuter (i en ångkokare går det såklart snabbare). Så, gör dina smaklökar en förtjänst och köp våra ekologiska kikärtor i en praktiskt 2 kg-förpackning!
Näringsvärde | pro 100 g |
---|---|
Energi (i kj/kcal) | 1411 / 335 |
Fett | 5.9 g |
varav mättade fettsyror | 1.1 g |
Kolhydrater | 44 g |
varav socker | 2.4 g |
Fiber | 16 g |
Protein | 19 g |
Salt | 0.06 g |
Produktnummer: | HUELSEN_015 |
---|---|
Ursprung | Turkey |
Ekologiskt ursprung | EU-/ icke EU-jordbruk |
Innehåll | 2 kg |
Tillverkare | KoRo |
EAN/GTIN | 4260335835685 |
Datablad | Specikation |
Öko-Kontrollstelle & Bio-Herkunft |
|
Spår | Förklaring av spårhänvisning |
Frakt | Leveranstid |
Företag | KoRo Handels GmbH Hauptstraße 26, 10827 Berlin |
Förvaring | Förvaras torrt, svalt och skyddat från värme |
Ingredienser | 100% kikärtor* *från ett kontrollerat ekologiskt jordbruk |
Allergener | Kan innehålla spår av JORDNÖTTER, NÖTTER och SESAM |
Bäst före-datum | 30.09.2023 |
Produktbeskrivning | Ekologiska torkade kikärtor |
Press & återförsäljare | Ladda ner produktbild |
Varieties & Origin

Relatively round, large, and smooth, Kabuli chickpeas are golden/beige, and are grown mostly in the Mediteranean area, South America, and South East Asia. Most of the chickpeas we consume in Europe are of this variety. They have a gentle and nutty taste.
Land | Tonnen |
---|---|
Indien | 9075000 |
Australien | 2004000 |
Myanmar | 526772 |
Äthiopien | 473570 |
Türkei | 470000 |
Russland | 418646 |
Pakistan | 330000 |
USA | 313210 |
Iran | 271487 |
Mexiko | 188929 |
Tansania | 108136 |
Kanada | 95600 |
Argentinien | 74001 |
Spanien | 56498 |
Jemen | 52709 |
Syrien | 52254 |
Israel | 36300 |
Italien | 33541 |
Bulgarien | 32383 |
Algerien | 29336 |
Marokko | 25364 |
China | 15626 |
Sudan | 11886 |
Népal | 10969 |
India is one of the main producers of chickpeas; in 2017, 67% of the world harvest came from India. No wonder, since these protein-rich legumes are a staple in India. Other important growing areas are Australia, Myanmar, Ethiopia, and Turkey. The 10 largest producers bring in 92% of the world crop, and in 2017 more than 14 million tons of chickpeas were produced worldwide.
Herstellung

Kichererbsen bevorzugen ein warmes Klima und viel Sonnenschein. Da sie außerdem mit wenig Wasser auskommen, werden Kichererbsen hauptsächlich in subtropischen Gebieten angebaut, wo sich der Anbau entsprechend unkompliziert gestaltet. Indien und Australien sind weltweit führend in der Produktion.

Die Kichererbse ist eine einjährige krautige Pflanze. Je nach Sorte kann sie eine Höhe von 40 Zentimeter bis hin zu einem Meter erreichen. In ihrer Blütezeit bilden sich weiße, lilafarbene oder dunkelrote Blüten an ihren langen Stielen. Pro Pflanze entwickeln sich meist zwei ungleich große Samen. Das sind die uns bekannten Kichererbsen.

Rund 10.000 Jahre reicht die Geschichte der Kichererbse zurück. Jahrtausend alte Funde belegen ihren jungsteinzeitlichen Anbau in Teilen der heutigen Türkei, wo sie bereits damals als Nahrungsmittel verwendet wurde. Erst sehr viel später verbreitete sich die Pflanze auch in Europa. Insbesondere in Griechenland und Italien lässt sich ihr Anbau als Nutzpflanze bereits vor vielen tausend Jahren nachweisen.

Die Herstellung gerösteter Kichererbsen ist an die traditionelle Leblebi-Produktion angelehnt. Nach dem Aussortieren, Reinigen und Einweichen werden die Kichererbsen dabei einer mehrstufigen Wärmebehandlung unterzogen. Nach einer Ruhepause beginnt die eigentliche Röstung der dehydrierten Kichererbsen. Je nach gewünschter Geschmacksrichtung werden für den knusprigem Snack unterschiedliche Gewürze verwendet.

Durch die Röstung haben die Kichererbsen ihr Aroma und eine gelblich-bräunliche Farbe erhalten. Bei unseren gerösteten Kichererbsen verzichten wir bewusst auf Zuckerzusatz und künstliche Farb- oder Konservierungsstoffe. Geröstet und gesalzen landen unsere Kichererbsen in der Vorteilspackung und sind bereit für Deinen crunchigen Filmeabend.
Så här har priset utvecklats över tid
Alle Angaben ohne gewähr!
Logga in
Bra kvalitet men tidskrävande att tillaga.
Mycket bra. Jag gör hummus med den. Tillagningen är lite långvarig eftersom du måste blötlägga dem flera timmar i förväg (åtminstone dagen innan) och koka dem minst 1.30 timme.
Älskar smak och kvalitet
Älskar smaken, väl tillagad. Beställde den andra gången och kommer att beställa igen.
Jag rekommenderar den verkligen....
Utmärkt värde för pengarna ... Snabb leverans ... Jag rekommenderar det ...
Riktigt bra, bra pris, kan definitivt rekommenderas.
Förstklassig, jag skulle omedelbart köpa den igen. Jag kan bara rekommendera den. Framför allt har du mycket på lager igen.
Äkta kärlek!
Jag älskar dig. Det är allt jag kan säga om det.
Bra pris-prestandaförhållande!
Bra pris-prestandaförhållande!
Supergoda kikärter i en värdeförpackning!
Jag älskar kikärter! Tack vare Koros specialerbjudande på 2 kg kan jag nu baka dessa läckra kikärter över natten i ugnen tills de är krispiga eller använda dem som hummus - så himla gott!
Germinable, superkvalitet!
Alltid ett nöje att köpa - jag låter kikärtorna gro, det fungerar utmärkt med dem.
Bra värde för pengarna
Mycket bra produkter.
Bra och billigt
Bra kvalitet och bra pris
Gör din beställning fri från fraktkostnader! 🤑
Så länge nya produkter inte har vackra bilder ännu sparar du fraktkostnaderna.