Registrera dig på vårt nyhetsbrev och få 5% rabatt på nästa beställning! ✨

Ekologiskt kikärtsmjöl 1 kg

88 kr*

Priser inkl. moms, plus Leverans

  • Tillverkad av 100 % ekologiskt odlade kikärter
  • Perfekt för hummus, falafel och pizzadeg
  • Nötig och söt smak
  • Utan arom, färgämnen eller konserveringsmedel
  • Glutenfri och vegansk

Varan finns i lager, leveranstid 4-6 dagar

Produktinformation Ekologiskt kikärtsmjöl 1 kg

Är du redo att krydda ditt kök med något speciellt? Håll i dig då, för vi presenterar vår senaste skapelse: ekologiskt kikärtsmjöl. Oavsett om det är vanliga kikärter, rostade kikärter eller kikärtsfusilli - om du tar en titt på vårt sortiment blir det snabbt tydligt att vi är stora fans av kikärter. Det är just därför vi inte kan klara oss utan kikärtsmjöl. Mjölet övertygar med kikärtens typiska, nötsöta smak och ger både salta rätter som falafel och söta rätter som pannkakor och puréer en behagligt orientalisk ton. Eftersom du kan köpa 1 kg av mjölet direkt från oss är dina framtida bak- och matlagningsäventyr räddade!

Den kikande baljväxten

Kikärtan har inget gemensamt med den gröna ärtan. Båda tillhör dock familjen baljväxter. Som ett billigt och näringsrikt baslivsmedel spelar kikärtan en viktig roll i länder som Indien, Nordafrika, Mellanöstern och alla arabiska regioner. Kikärtan är särskilt välkänd och populär där i kombination med rätter som hummus, falafel och olika curryrätter. Det är dock viktigt att notera att vårt mjöl inte bör ätas rått, eftersom kikärterna inte värmebehandlas i förväg. I rått tillstånd innehåller kikärter proteinet phasin, som är giftigt för människokroppen. När det värms upp försvinner det dock helt och hållet, vilket gör mjölet till ett bra alternativ till vetemjöl.

Proteinrikt kikärtsmjöl

Det fina kikärtsmjölet är mångsidigt. Det är utmärkt till att göra falafel, hummus, pizzadeg eller en läcker pannkaka. Kikärtsmjölet är också utmärkt för att förtjocka olika såser. Det utsökta gulaktiga pulvret är inte bara smakmässigt en absolut höjdpunkt, eftersom mjölet består av 100 % kikärter innehåller det också alla goda näringsämnen från baljväxten. Med 14 g fibrer per 100 g är mjölet rikt på fibrer, och hela 22 g protein gör det till en riktig proteinbomb. Nog sagt - näringsvärdena talar för sig själva! Nu är det dags för dig att övertyga dig själv om mjölets unika smak.

Vad är speciellt med vårt kikärtsmjöl?

Vårt kikärtsmjöl tillverkas av 100 % ekologiskt odlade kikärter. Den innehåller inga andra tillsatser och ger dig därför kikärtens utsökta smak i form av ett fint pulver. Kikärtsmjöl är ett alternativ till konventionella mjölsorter som vetemjöl, mandelmjöl och kokosnötmjöl och är ett verkligt berikande inslag i varje kök. Självklart är mjölet också rent vegetabiliskt och dessutom fritt från gluten. Detta gör kikärtsmjöl till ett perfekt alternativ om du gillar att baka men av olika skäl vill undvika gluten i din kost. Men skynda dig - köp kikärtsmjöl nu så kan du snart skapa många läckra godsaker.

Näringsvärde per 100 g
Energi (i kj/kcal) 1578 /  374
Fett 4.7 g
varav mättade fettsyror 0.6 g
Kolhydrater 54 g
varav socker 3.7 g
Fiber 14 g
Protein 22 g
Salt 0 g
Produktnummer: HUELSEN_025
Bäst före-datum 20.02.2026
Ursprung Italien
Ursprung (tillverkning) Italien
Ekologiskt ursprung EU-jordbruk
Innehåll 1 kg
Tillverkare KoRo
EAN/GTIN 4260654788693
Datablad Specikation
Öko-Kontrollstelle & Bio-Herkunft
EU Bio
IT-BIO-006
Spår Förklaring av spårhänvisning
Frakt Leveranstid
Företag KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Förvaring Förvara torrt och svalt
Ingredienser 100 % kikärtsmjöl* *från kontrollerad ekologisk odling
Allergener Kan innehålla spår av SOJA
Produktbeskrivning Ekologiskt kikärtsmjöl
Etikettanmärkning Ingredienser, näringsvärden och förpackningar kan variera. För korrekt information, se produktbeskrivningen.
Press & återförsäljare Ladda ner produktbild
Frågor & svar Ekologiskt kikärtsmjöl 1 kg
Keine Suchergebnisse vorhanden.
När det gäller användning finns det inga gränser för din kreativitet. Du kan betrakta kikärtsmjöl som ett alternativ till konventionellt spannmålsmjöl och använda det i nästan alla bakverk. Kikärtsmjöl är särskilt bra i pizzadeg, rullar, falafel och pannkakor. Du kan också använda mjölet för att tjockna många såser. Prova bara!
Konsumtionen av vårt kikärtsmjöl i normala mängder ger inga oönskade bieffekter. Det är dock sant att kikärter innehåller små mängder av kostfibrerna raffinos. Detta trippelsocker kan leda till gasbildning i människans tarm, varför känsliga personer kan reagera med flatulens. Så länge du håller din konsumtion inom normala gränser kan du njuta av mjölet utan att vara orolig.
Kikärter innehåller hela 22 g protein per 100 g. Eftersom vårt mjöl är tillverkat av 100 % kikärter och inte innehåller några andra tillsatser finns även denna mängd kvar i vårt mjöl.
Kikärtsmjölet ska förvaras svalt, torrt och skyddat från ljus. Under dessa förhållanden håller den sig fräsch i minst 12 månader och väntar bara på sin nästa användning i köket.
Ja, det stämmer. Kikärtsmjöl är också perfekt för att göra en vegansk äggersättning på grund av dess höga proteininnehåll. Vispa helt enkelt 2 matskedar mjöl med 2 matskedar olja, 2 matskedar vatten och en matsked bakpulver för att efterlikna mängden av ett ägg.

Herstellung

In subtropischen Gebieten beheimatet
In subtropischen Gebieten beheimatet

Kichererbsen bevorzugen ein warmes Klima und viel Sonnenschein. Da sie außerdem mit wenig Wasser auskommen, werden Kichererbsen hauptsächlich in subtropischen Gebieten angebaut, wo sich der Anbau entsprechend unkompliziert gestaltet. Indien und Australien sind weltweit führend in der Produktion. Aber auch in Europa sind sie zu finden.

Kichererbsen wachsen an krautigen Pflanzen
Kichererbsen wachsen an krautigen Pflanzen

Die Kichererbse ist eine einjährige krautige Pflanze. Je nach Sorte kann sie eine Höhe von 40 Zentimeter bis hin zu einem Meter erreichen. In ihrer Blütezeit bilden sich weiße, lilafarbene oder dunkelrote Blüten an ihren langen Stielen. Pro Pflanze entwickeln sich meist zwei ungleich große Samen. Das sind die uns bekannten Kichererbsen.

Bereits in der Steinzeit angebaut
Bereits in der Steinzeit angebaut

Rund 10.000 Jahre reicht die Geschichte der Kichererbse zurück. Jahrtausend alte Funde belegen ihren jungsteinzeitlichen Anbau in Teilen der heutigen Türkei, wo sie bereits damals als Nahrungsmittel verwendet wurde. Erst sehr viel später verbreitete sich die Pflanze auch in Europa. Insbesondere in Griechenland und Italien lässt sich ihr Anbau als Nutzpflanze bereits vor vielen tausend Jahren nachweisen.

Trocknung der Kichererbse
Trocknung der Kichererbse

Nach der erfolgreichen Ernte der Kichererbsen, müssen diese im nächsten Schritt zunächst getrocknet werden. Nur dadurch wird es möglich, das spätere Mehl zu gewinnen. Dabei werden die Samen nicht mit besonders viel Hitze behandelt, weshalb auch das fertige Mehl nicht roh verzehrt werden sollte.

Frisch Gemahlen auf dem Weg zu Dir
Frisch Gemahlen auf dem Weg zu Dir

Im letzten Schritt werden die getrockneten Kichererbsen fein gemahlen. Das fertige Mehl hat eine für Kichererbsen typische, fein-gelbliche Farbe und wird nach dem Mahlprozess sofort in die praktische Großpackung abgefüllt. Danach findet das Mehl seinen Weg in Deine Vorratskammer.

Prisutveckling

Så här har priset utvecklats över tid

All information är utan garanti!

Passende Rezepte
Lätt
30 Min.
Falafel-Bällchen
Falafel-Bällchen
J
Judit

Vad andra har sagt om Ekologiskt kikärtsmjöl 1 kg

4.8/5

88 Omdömmen


76
7
3
0
2

Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande

Ladda endast upp bilder och videor med en maximal storlek på 4 MB / bit. Tillåtna format är: jpg, png, mp4, mov

4-5 stjärniga recensioner 🙂

Anonym

17.01.2021

Perfekt för att göra din egen falafel.

Perfekt för att göra din egen falafel eller baka ett bröd.

1-3 stjärniga recensioner 🙃

Anonym

01.08.2022

Köp inte från denna "butik

Bad.I kan inte granska 0 annars skulle jag.Out of 5products beställde jag 2 (tillgänglighet var markerad som omedelbar).Do lite själsforskning eftersom du är bedragare.

Anonym

11.04.2024

användbar för alla förberedelser

användbar för alla söta och salta beredningar

Anonym

08.04.2024

Supermjöl

Mycket bra mjöltyp utan gluten, för dem som har glutenintolerans. Topp👍

Anonym

28.03.2024

Utmärkt produkt

Utmärkt till salta pajer, gröt, muffins

Anonym

26.03.2024

Bra för backning

Mycket bra och hälsosamt alternativ för backning
F

francesca o.

16.03.2024

Alltid mycket bra och förbrukningsbar i köket!

Alltid mycket bra och förbrukningsbar i köket!

Anonym

15.03.2024

Högsta pris, mycket bra produkt

Favoritmjöl när du bakar bröd! Superbilligt och god smak!
D

Daniela B.

09.02.2024

Farina bio la scelta giusta

Ottima farina di ceci biologica , farinata e non solo ,tutto ottimo
S

Sandra W.

08.02.2024

Super Qualität und guter Geschmack

Schmeckt sehr gut und lässt sich prima verarbeiten.

Anonym

18.01.2024

hoppas på ersättningsleverans

Förpackningen var tyvärr trasig, därför oanvändbar

KoRo GmbH

19.01.2024

Hey, vielen Dank für Dein Feedback. Wir bedauern sehr, dass Du ein beschädigtes Produkt erhalten hast. Wende Dich in solch einem Fall bitte immer direkt an unseren Kundenservice, damit dieser Dir bei Deinem Anliegen weiterhelfen kann. Alles Liebe Dein KoRo Team :)

O

Oliver G.

21.12.2023

Du kan ta det!

Det är bra - förmånligt pris på grund av kvantiteten!

Gör din beställning fri från fraktkostnader! 🤑

Så länge nya produkter inte har vackra bilder ännu sparar du fraktkostnaderna.

Andra har även kollat in