Registrera dig på vårt nyhetsbrev och få 5% rabatt på nästa beställning! ✨

Ekologisk tofu, oliv 6 x 200 g

182 kr*

152 kr* per 1 kg

Priser inkl. moms, plus Leverans

  • Intensiv och kryddig smak
  • Med en touch av Medelhavet
  • Från ett kontrollerat ekologiskt jordbruk
  • Med smakfulla oliv- och tomatbitar
  • Idealisk för kryddiga Bolognese-såser, för att förädla sallader eller för att förbereda läckra grönsakspannor.
Mängd
Meddela mig när produkten är åter i lager.
Genom att skicka in detta formulär accepterar jag allmänna villkor så väl som integritetspolicy.

Produktinformation Ekologisk tofu, oliv 6 x 200 g

Så fort du öppnar förpackningen sipprar doften av härliga kryddior och oliver upp mot dig. Förfinad med soltorkade tomater sätter den ekologiska tofun med oliver från KoRo dina smaklökar i rullning och får dig att prova andra kulinariska skapelser från Medelhavsområdet. Tack vare den populära smakkombinationen av oliver och tomater i kombination med den mjuka tofuns mildhet är vår tofu inte bara perfekt för krispig stekning och fritering. Den kan också ätas rå eller mosas, och med lite vatten kan den göras till en krämig sås.

Den perfekta ingrediensen för dina skapelser

Särskilt vegetarianer och veganer letar ofta efter varierande köttalternativ med en intensiv smak. Genom att tillsätta oliver och tomater före mognadslagring får vår tofu en behagligt kryddig egen smak, till skillnad från många andra typer av tofu. Men om du vill förstärka smaken kan du marinera tofun med färsk chiliolja och vitlök - smakexplosion garanterad! Vakuumförpackningen innebär förresten att tofun inte behöver kylas innan den öppnas, men har en lång hållbarhet.

Din växtbaserade energileverantör

Organic Tofu Olive från KoRo är inte bara en riktig allroundtalang, utan består också enbart av växtbaserade ingredienser. Den innehåller varken gluten, laktos eller mjölkprotein. Det är dock en fantastisk energikälla och bör inte saknas i något kök tack vare sin spännande kryddiga smak. Du kan också använda den kallt och skivad som grund för en tofu-smörgås. Det finns inga gränser för din kreativitet, nu kan du köpa 6 paket av den smarriga tofun!

Näringsvärde per 100 g
Energi (i kj/kcal) 588 /  141
Fett 8.6 g
varav mättade fettsyror 1.5 g
Kolhydrater 0.6 g
varav socker 0 g
Fiber 2.1 g
Protein 14 g
Salt 1.3 g
Produktnummer: TOFU_009_T6
Bäst före-datum 12.09.2024
Ursprung Österrike
Ekologiskt ursprung EU-/Non-EU agriculture
Innehåll 1.2 kg
Tillverkare KoRo
EAN/GTIN 4260654787467
Datablad Specikation
Datablad Specikation
Öko-Kontrollstelle & Bio-Herkunft
EU Bio
AT-BIO-301
Spår Förklaring av spårhänvisning
Frakt Leveranstid
Företag KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Förvaring Förvaras i rumstemperatur, men efter öppnandet ska den förvaras i kylskåp (+ 2 °C till + 6 °C) och konsumeras så snart som möjligt.
Ingredienser Vatten, 16 % SOJA-bönor*, 9 % oliver*, solrosolja*, 2 % torkade tomater*, salt, vinäger*, kryddor*, örter*, dextros*, koaguleringsmedel kalciumsulfat *från ett kontrollerat ekologiskt jordbruk.
Allergener Inga andra allergener enligt EU-förordning 1169/2011.
Produktbeskrivning Ekologisk tofu med oliver
Etikettanmärkning Ingredienser, näringsvärden och förpackningar kan variera. För korrekt information, se produktbeskrivningen.
Press & återförsäljare Ladda ner produktbild
Frågor & svar Ekologisk tofu, oliv 6 x 200 g
Keine Suchergebnisse vorhanden.
Skär tofun i skivor eller tärningar och stek den i rikligt med olja i ca 3 minuter på alla sidor. Saftig på insidan och krispig på utsidan.
De mest kända typerna av tofu är silkentofu, naturtofu och rökt tofu. Silken tofu är särskilt mjuk och smidig. Därför är den perfekt för veganska efterrätter. Naturtofu är fastare och har små hål. Den kan lätt skäras eller smulas sönder och lämpar sig därför väl för salta rätter. Rökt tofu är rökig och kryddig. Ett perfekt alternativ när tiden är knapp: marinera tofu själv. Den passar utmärkt som köttsubstitut i röror och grytor.
Förutom tillräcklig motion är en balanserad kost också viktig för en hälsosam livsstil. Vår ekologiska Tofu Olive kan vara en del av detta.
Ja, tofu kan också ätas rått, eftersom det inte är en rå produkt i egentlig mening.

Herstellung

Anbaugebiet vorrangig in Südamerika
Anbaugebiet vorrangig in Südamerika

Ursprünglich kommt Soja aus China. Mittlerweile wird allerdings die Hälfte aller geernteten Sojabohnen aus südamerikanischem Anbau bezogen. Aber auch der Anbau in Deutschland steigt seit einigen Jahren stetig an.

Die Sojapflanze
Die Sojapflanze

Bei der Sojapflanze handelt es sich um eine Pflanzenart aus der Familie der Schmetterlingsblütler, die den Hülsenfrüchten untergeordnet ist. Die Nutzpflanze kann bis zu 40 cm groß werden und trägt unpaarig gegliederte, ovale Blätter.

Reifung auf stickstoffhaltigem Boden
Reifung auf stickstoffhaltigem Boden

Die Sojabohnen reifen in einer länglich grünen Hülse heran. Um diesen Reifeprozess nicht zu beeinträchtigen, ist es wichtig, dass die Pflanze über einen ausreichend stickstoffhaltigen Nährboten verfügt. Dieser ist ein wichtiger Baustein für die Entstehung von Soja-Eiweiß.

Ernte im Herbst
Ernte im Herbst

Nachdem die Sojabohnen ausgereift sind, können sie schließlich zwischen Mitte September und Anfang Oktober gedroschen und somit geerntet werden. Ob die Sojabohnen reif sind, erkennt man daran, dass sie beim Schütteln der Pflanze in den Hülsen rascheln.

Funfact
Funfact

Die beliebten Edamame beim Sushi-Laden um die Ecke sind übrigens nichts anderes als unreif geerntete Sojabohnen, die in Wasser gekocht und anschließend leicht gesalzen wurden.

Herstellung einer Milch-ähnlichen Flüssigkeit
Herstellung einer Milch-ähnlichen Flüssigkeit

Nach der Ernte werden die Sojabohnen zunächst in Einweichbehälter gegeben, wo sie innerhalb der nächsten Stunden stark aufquellen. Danach werden sie zu einer Flüssigkeit verarbeitet und denaturiert.

Verarbeitung zu Tofu
Verarbeitung zu Tofu

Unter Zugabe von Calciumsulfat als Gerinnungsmittel flockt die Flüssigkeit aus und es bildet sich neben Molke das hochwertige Sojaeiweiß. Gemeinsam mit klein gehackten Oliven und getrockneten Tomaten in einen sogenannten Presskasten gegeben, entstehen schließlich feste Tofu-Blöcke.

Prisutveckling

Så här har priset utvecklats över tid

All information är utan garanti!

Vad andra har sagt om Ekologisk tofu, oliv 6 x 200 g

4.7/5

122 Omdömmen


98
19
4
0
1

Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande

Ladda endast upp bilder och videor med en maximal storlek på 4 MB / bit. Tillåtna format är: jpg, png, mp4, mov

Anonym

25.07.2023

Yummy olives tofu

If you love greek olives and salty things then you will love this tofu!

Anonym

05.07.2023

Mycket välsmakande

Perfekt till kebaben. Konsistensen kunde vara lite fastare

Anonym

31.03.2023

Bra produkt

Bra produkt, ger variation i menyn

Anonym

23.03.2023

Läcker men mycket mjuk tofu

Toppsmak, konsistens lite svår. Tofun är mycket mjuk och svår att hantera utan att smulas sönder.

Anonym

20.03.2023

Super!

Jag är egentligen inget tofu-fan, men jag hade olivtofu i min klassiska adventskalender och den gav verkligen krydda åt min grönsakssås! Jag kommer att beställa den oftare nu.

Anonym

03.03.2023

Smakar också utmärkt på egen hand.

Min nya favorittofu! Den smakar också jättebra i sig själv.

Anonym

15.01.2023

Jag älskar det.

Bra, allt passar.

Anonym

19.11.2022

Bra smak, bra klass

Olivtofun är gjord med massor av oliver, den är fin och lätt, mör och smakar jättegott.

Anonym

17.11.2022

Utmärkt produkt

Läckert, välsmakande och aromatiskt, mycket mångsidigt användbart men gott även om det bara grillas.

Anonym

08.11.2022

Tofu med oliver

Jag har ännu inte smakat produkten, men den anlände oskadad

Gör din beställning fri från fraktkostnader! 🤑

Så länge nya produkter inte har vackra bilder ännu sparar du fraktkostnaderna.

Andra har även kollat in