Produktinformation Blåa vallmofrön 1 kg
Vallmoplantan associeras ofta med tillverkning av opium. Men, ingen vara, av våra frön får du inget rus, utan enbart stor njutning av den nötiga och sötaktiga smaken. Användningsmöjligheterna är gränslösa. Som topping, fyllning eller panering - våra vallmofrön kan användas till mycket. Vad sägs om ett par vallmofrallor? Eller kanske ett bit egengjord vallmokaka? Ett litet tips: om du först rostas våra vallmofrön kommer smaken att förstärkas och bli mer aromatisk! De här fröna kommer att bli pricken över i-et i ditt kök!
Produktnummer: | MOHN_003 |
---|---|
Innehåll | 1 kg |
Tillverkare | KoRo |
EAN/GTIN | 4260654781526 |
Datablad | Specikation |
Spår | Förklaring av spårhänvisning |
Frakt | Leveranstid |
Etikettanmärkning | Ingredienser, näringsvärden och förpackningar kan variera. För korrekt information, se produktbeskrivningen. |
Så här har priset utvecklats över tid
All information är utan garanti!
Logga in
4-5 stjärniga recensioner 🙂
Mycket nöjd
1-3 stjärniga recensioner 🙃
Jag skulle rekommendera
Mycket bra och positivt
Vallmofrön till bullar med vallmofrön
Rekommenderas varmt
Mycket nöjd
En favorit bland superlivsmedel
Unikonsiemen
1 dl mjölk
200 g socker
400 g finmalda vallmofrön
50 g russin
50 g vaniljsocker
2 msk aprikosmarmelad
2 msk honung
1 citron
För smörjning:
1 ägg
För degen:
20 g färsk jäst
0,5 dl mjölk
50 g mjöl
60 g florsocker
1 nypa salt
250 g smör
1 ägg
3 äggulor
Förberedelse
Blanda jästen med mjölken till vallmofröbagels. Tillsätt florsocker och salt till mjölet och krossa sedan smöret. Blanda ägget med äggulorna och jästen och tillsätt till smulorna och knåda till en smidig deg. Linda in den färdiga degen i folie och ställ den i kylskåp i minst 30 minuter.
Medan degen vilar förbereder du vallmofröfyllningen. Häll mjölken i en kastrull, tillsätt sockret och koka upp. När den är klar, ta bort den från värmen och rör ner vallmofrön, russin, vaniljsocker, sylt, honung och rivet citronskal. Låt svalna helt och hållet innan du fyller den.
Forma degen till fyra identiska bullar, kavla ut dem inte för tunt, fyll dem med vallmofyllningen och kavla ihop.
Placera pinnarna på en bakplåtspappersklädd plåt, stick i dem med en gaffel och pensla ytan med ägg. Låt dem vila i en och en halv timme, bred sedan ut dem igen och grädda i en 170 °C varm ugn i ca 35 minuter tills de är gyllenbruna.
Det här är ett ungerskt recept där vallmofröna kommer till sin rätt.
Bra produkt