Denna produkt förväntas vara åter i lager den 22.04.2024
Produktinformation Ekologiskt rökt tofu, mandel och sesam 200 g
Intensiv rökig arom kombinerad med mildhet av nyhackade mandlar och sesam, förädlade med en nypa havssalt - den nötiga ekologiska rökta tofun från KoRo får dina smaklökar att smälta. Dess oförglömliga goda smak inspirerar till att trolla fram nya kulinariska skapelser och släppa ut ånga i köket. Det bästa: Vi köper vår tofu och sojabönorna som bearbetas i den 100% från kontrollerad ekologisk EU-odling. Vi tar itu med det faktum att den rökta tofu skickas över hela världen innan den kommer till din tallrik hemma.
Den perfekta rökiga komponenten i dina maträtter
Särskilt vegetarianer och veganer letar ofta efter ett välsmakande köttalternativ med en liknande rejäl smak. Tack vare den naturliga rökningen med vedrök skapas den fina doft som gjort rökt tofu berömd, och påminner om kött och rökt lax. Om du vill intensifiera smaken kan du också marinera tofu med färsk chiliolja och vitlök - en smakexplosion är garanterad! Rökt tofu kan tillagas på olika sätt: oavsett om det stekas och strö över salladen, för det där speciella i den krämiga lasagnen eller hackas i Bolognesesåsen - du kan göra mycket mer med rökt tofu än du tidigare trott.
Du kan också njuta av vår rökta tofu som köttersättning i din nästa gulasch enligt mormors hemliga recept eller helt enkelt tillagad tillsammans med zucchini och aubergine i pannan.
Tack vare sin rökiga smak, när den stekas påminner den mycket om bacon och är ett perfekt tillskott till din rejäla frukost på söndagsmorgonen.
Leverantör av vegetabilisk energi
Ekologiskt rökt tofu med mandel-sesam är inte bara en sann allsidig talang, utan består också uteslutande av växtbaserade ingredienser och är perfekt i vegansk kost. Tack vare sin spännande kryddiga smak kan den inte saknas i något kök. Du kan också använda den kall och skivad som pålägg på bröd eller som grund för din specialtillverkade tofu-pålägg. Din kreativitet känner inga gränser!
Näringsvärde | per 100 g |
---|---|
Energi (i kj/kcal) | 780 / 187 |
Fett | 12 g |
varav mättade fettsyror | 1.9 g |
Kolhydrater | 1.4 g |
varav socker | 1.4 g |
Fiber | 2.9 g |
Protein | 17 g |
Salt | 0.22 g |
Produktnummer: | TOFU_007 |
---|---|
Bäst före-datum | 07.08.2024 |
Ursprung (tillverkning) | Slowenien |
Ekologiskt ursprung | EU/Icke EU-jordbruk |
Innehåll | 0.2 kg |
Tillverkare | KoRo |
EAN/GTIN | 4260654786521 |
Datablad | Specikation |
Öko-Kontrollstelle & Bio-Herkunft |
|
Spår | Förklaring av spårhänvisning |
Frakt | Leveranstid |
Företag |
KoRo Handels GmbH Hauptstraße 26, 10827 Berlin |
Förvaring | Förvaras i kylskåp och konsumeras inom 2 dagar efter öppnandet. |
Ingredienser | 93 % TOFU (56 % SOJA*, vatten, koaguleringsmedel: magnesiumklorid), 3 % MANDLAR*, 3 % sesam, salt *ekologiskt odlad. |
Allergener | Kan innehålla spår av GLUTEN och SELLERI |
Produktbeskrivning | Ekologisk rökt tofu mandelsesam |
Etikettanmärkning | Ingredienser, näringsvärden och förpackningar kan variera. För korrekt information, se produktbeskrivningen. |
Press & återförsäljare | Ladda ner produktbild |
Herstellung
Ursprünglich kommt Soja aus China. Mittlerweile wird allerdings die Hälfte aller geernteten Sojabohnen aus südamerikanischem Anbau bezogen. Damit unser Tofu nicht einmal quer um die Welt gereist ist, bevor er bei Dir zu Hause ankommt, stellen wir ihn aus Sojabohnen her, die aus kontrolliert biologischem EU-Anbau stammen.
Bei der Sojapflanze handelt es sich um eine Pflanzenart aus der Familie der Schmetterlingsblütler, die den Hülsenfrüchten untergeordnet ist. Die Nutzpflanze kann bis zu 40 cm groß werden und trägt ovale Blätter.
Die Sojabohnen reifen in einer länglich grünen Hülse heran. Um diesen Reifeprozess nicht zu beeinträchtigen, ist es wichtig, dass die Pflanze über einen ausreichend stickstoffhaltigen Nährboten verfügt. Dieser ist ein wichtiger Baustein für die Entstehung von Soja-Eiweiß.
Nachdem die Sojabohnen ausgereift sind, können sie schließlich zwischen Mitte September und Anfang Oktober gedroschen und somit geerntet werden. Ob die Sojabohnen reif sind, erkennt man daran, dass sie beim Schütteln der Pflanze in den Hülsen rascheln.
Die beliebten Edamame beim Sushi-Laden um die Ecke sind übrigens nichts anderes als unreif geerntete Sojabohnen, die in Wasser gekocht und anschließend leicht gesalzen wurden.
Nach der Ernte werden die Sojabohnen zunächst in Einweichbehälter gegeben, wo sie innerhalb der nächsten Stunden stark aufquellen. Danach werden sie zu einer Flüssigkeit verarbeitet und denaturiert.
Unter Zugabe von Nigari als Gerinnungsmittel flockt die Flüssigkeit aus und es bildet sich neben Molke das hochwertige Sojaeiweiß. Aus dieser Masse entstehen in einem sogenannten Presskasten schließlich feste Tofu-Blöcke.
Durch die natürliche Räucherung mit Holzrauch entsteht das für Räuchertofu so bekannte feine Aroma.
Så här har priset utvecklats över tid
All information är utan garanti!
Logga in
super !
smakar utmärkt
Utmärkt värde för pengarna
Xxxxxxxxxxxx
Aber aussehen tut es lecker.
Rökt tofu
Smaken för stark för mw
Besviken på smaken
Hej, tack så mycket för din feedback. Vi beklagar verkligen att tofun inte föll dig i smaken. Vi är säkra på att du kommer att hitta en annan version som passar din smak. Allt gott från KoRo-teamet :)
Jag kan inte vänta på att prova det
Gör din beställning fri från fraktkostnader! 🤑
Så länge nya produkter inte har vackra bilder ännu sparar du fraktkostnaderna.
KoRo GmbH
08.08.2023
Buon pomeriggio gentile cliente, grazie per aver recensito il prodotto. Accogliamo quanto dichiarato e ne terremo conto per migliorare l'articolo in futuro. Un caro saluto KoRo Italia